Jamrači

je ena in edina beseda, ki mi pride na pamet, ko pomislim, na prebivalce Slovenije. Vsak dan to slišim za vsakim vogalom, kar je še huje nam to še vcepljajo v glavo na vsakem koraku. Vsepovsod slišimo, pa smo mali pa mi nič ne moremo, nismo konkurenčni, nismo to nismo ono.
Pa je temu res tako. Ja je, če skoz tako razmišljaš, si pač potem tak tudi v dejanjeih. Se mi zdi, da je v ozadju kar skriti namen za to da se ali, da bi se počutili take. Saj smo potem bolj vodljivi, če imamo skoz v glavah, da nič ne moremo, da smo mali... V končni fazi, to na posameznika vpliva na tako, da niti ne poizkuša kaj spremeniti, ker skoz razmišlja, da sam itak nič ne more. Kaj pa bi bilo, ko se več takih posameznikov združi in začne drugače razmišljati, primer zadnjih dogajanj je Luka Koper, na katerem se vidi, da pa lahko nekaj ljudi, ki se združijo le dosežejo, da jim prisluhnejo in jih začnejo upoštevati. Pa čeprav se na začetku lastniki in oblastniki vedejo arogantno, na koncu le zmaga "mali" človek. Kaj ko bi začeli razmišljati še malo širše in bi končno sprevideli, da se lahko zgodi ulica še kje drugje in, da je ljudstvo tisto, ki lahko odstavi oblast, saj jih je ljudstvo tja tudi postavilo in je pravica in dolžnost, da ljudstvi od reagira takoj, ko oblast začne delati v nasprotju s tem, kar je bilo obljubljeno.
Ampak zakaj sploh o vsem tem pišem. Vzrok je EP v nogometu, ki je v tem času zajel naše kraje, čeprav na njemu ne nastopamo in čeprav nogomet ni moj šport, pač EP pogledam malo tu pa tam. In upam, da ga še kdo drug pa ne samo zaradi nogometa, ampak da se naučimo, da so lahko tudi mali narodi "veliki", če znajo razmišljati s svojo glavo in čeprav jih je malo razmišljajo, kot veliki. Islandija je država, ki je lahko za vzor še marsikateri veliki predvsem pa manjši naciji. Pravzaprav smo mi za njih že velikani, se ve kaj je 2 mio prebivalcev proti 300.000. Kdo ne ve naj malo pobrska, kaj vse je ta narod naredil, od tega, da so pozaprli vse, ki so spravili državo na kolena, do tega, da so se nato pobrali v velikem slogu. In zakaj je to tako so pokazali s svojo mentaliteto na EP, ko enkrat nismo slišali jamranja, da so mali ali kake podobne samo-pomilovalne besede, ki jih je pri nas na vsakem koraku dovolj.
Na koncu mogoče v razmislek, dragi moji Slovenci, razmišljajte s svojo glavo, ne nasedajte raznim besedam, ki vcepljajo v glavo to, da smo mali in, da kot taki nič ne štejemo, da naš glas nič ne šteje. Pa še kako šteje, še posebej, ko se bo nekaj teh "malih" ljudi združilo, bo to še kako slišal tisti, ki mu bo to namenjeno. Ne bodimo glasni le ko sedimo udobno v kavču z tipkovnico in bolj ali manj anonimno komentiramo vse povprek, tako kot se to dogaja v zadnjih dneh, ko bi vsi na veliko preko tipkovnice pretepali ali še kaj hujšega krivca za tragedijo z majhno deklico. Ja res je, taki dogodki vzpodbudijo čustva, ki včasih grejo preko meje, a taisti ali tem podobni, kje ste bili, ko se je vse to dogajalo, zakaj že prej ni nihče ukrepal. A mogoč zato, ker sem "mali" in moj glas nič ne šteje.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2