Na vzhodu

naše EU se nahajam tokrat in to v Romuniji. Ja tud tu je treba pogledat kako zgleda meja našega EU-ja. In tako sem tokrat na meji z Ukrajino, kjer malo pomagam kolegom pri opravljanju dela.

No ob enem je to lepa priložnost, da spoznam novo državo, njene običaje, hrano, itd. No na začetku kar šok ko se začnem spoznavati z prvo stvarjo in to so Romunske ceste, ki so na trenutke bolj kolovozi kot pa ceste in po nekaj urah vožnje se začnem reso spraševati zakaj sem moral kupit vinjeto, če pa ni nikjer avtoceste, kaj avtoceste, tud obvoznic okoli večjih mest ni. No s časom se pač navadiš, da se skozi kraje vozi ne 50 ampak malo več, pa tud na to, da morš mal pazit ker nikoli ne veš, kaj je za naslednjim ovinkom ali kaj ti prihaja nasproti. No po parih uvajalnih dneh pač pogruntaš sistem, no prva stvar je to, da se pač tu pot ne meri v kilometrih ampak v urah, ki jih rabiš, da prideš od točke A do točke B. No naslednja stvar je, da se vsi kar naprej rokujejo, vendar je to mal drgač ko pr nas, ko si s stiskom roke pogledaš v oči in pozdraviš, tu zgleda to nenehno rokovanje bolj kot da bi komu mimogrede reku "zdravo"...

No glede samga sistema dela in pa sistema v službi pač ne bom puščal komentarjev, ker bi bli neumestni jaz pač tu gostujem in na men je, da se prilagodim kolk se le da, kaj več pa nima smisla govorit.

No, da pa nebi keri  mislu, da tu samo delam. Seveda imam čas tud za sebe, poleg tega, da mal bluzim okoli in si kaj ogledam sem tud do včeri pridno treniral saj imam s sabo tud kolo. Ja do včeraj, ker sem pač spet staknu zoprno bolečino piriformisa, ki je tako močna, da sem bil prisiljen sprobat tud kako laufa zdravstveni sistem v Romuniji...

Letos stvari pač zgleda začnejo it narobe takoj ko začnem samo malo mislit, da bi pa mogoč le šel na kako tekmo. Tako je blo že spomladi, samo da sem pomislu na teko že sem staknu isto poškodbo kot zdaj, le da se je zdaj zamenjala stran telesa. No kakorkoli jaz sem optimist in upam, da mi bo doslednje mirovanje vseeno omogočilo, da grem na tekmo.

Pa še mal slikovnega materiala.

Prehitevanje po Romunsko
Ptromet iz nasprotne smeri
Hotel grofa Drakule
Delček kulture
Tud hribe majo

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2