Še velik nam manjka

da bomo lahko rekli, da spadamo v moderno in razvito družbo, predvsem pa družbo, ki se zaveda, da bi radi na tem svetu živeli še za nami in bi bilo poštena, da se pomatramo in pustimo ta planet čim bolj čist in življenja vreden tudi za naslednje generacije.

Seveda bose vsi rekli, kaj pa lahk jaz naredim, če pa imamo industrijo, ki neusmiljeno in na vso moč onesnažuje okolje. Žal v primerjavi s tem ena odvržena plastična vrečka v grm res ni nič, ampak gre se za napredek, napredek v razmišljanju, napredek človeka, ki se dogaja že tisoče let in ne vem zakaj bi tudi mi ne napredovali, pa čeravno s tako malenkostjo, kot je, da vržem vrečko v kanto, pa ne kr kako kanto, ampak v tisto, ki je namenjena za to vrečko.

Evo in sedaj smo pri tem, zakaj sploh o tem pišem. Namreč v mesti, pa tudi na vasi imamo t.i. ekološke otoke, na katerih so kante za smeti, ki je vsaka namenjen za različne vrste smeti, ki jih sproduciramo skozi dneve. Smo pač potrošniška družba in nakupi so naš hobij, predvsem pretiravamo pri nakupih hrane in pri tem tudi posledično gre od nas kup razne embalaže v taki in drugačni obliki, ki je izdelana iz različnih materialov. Seveda smo zato napredovali in določili, da bi bilo pametno te smeti že v štartu ločevati in tako so različne službe poskrbele, da imamo na teh otokih več kant v katere nato odlagamo te smeti. V večini primerov je zadeva taka, da obstaja kanta za mečana odpadke, ki je velikokrat v bližini vhodov in do nje na rabimo narediti kakega odvečnga koraka, otoki pa so ponavadi namenjeni širšemu številu ljudem in so zato pač nekje na sredi in od vseh uporabnikov nekako isto oddaljeni. A žal to je za večino tisti korak preveč, ki ga marsikateri ni pripravljen narediti. In zato brez slabe vesti veliko ljudi meče vse povprek v prvo kanto. In ej je sedaj tu napredek... 

Ja ta se je končal pri tem ko so kante nastavili....

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2