Kaj pa mi gre res na živce

ko sem v avtu pa je to, da enim ni in jim nikoli ne bo jasno, kako se vozi.

In kaj so te najpogostejše stvari, ki jih eni preprosto ne počnejo, ker jih pač ne, bojim pa se, kar pa je še huje, da eni določenih stvari sploh ne vejo, pa kljub temu vozijo po cesti in s tem v nevarnost spravljajo vse ostale.

Naprimer vožnja v rondoju, enim nikoli ne bo jasno, da z žmigavcem nakažemo smer ko gremo iz rondoja, da nikoli ne damo levega žmigavca in, da damo nakažemo smer že pred vstopom v rondo, le če le tega zapustimo že na prvem izvozu. Kar je še huje je vožnja v rondojih z več pasovi, kako se ljudje tam vozijo raje ne omenjam.

Potem je tu avtocesta. Enim nikoli ne bo jasno da je pospeševalni pas namenjen pospeševanju, tak pa eni pri vstopu na avtocesto, direkta na voznega al pa cincajo po pospeševalnem pa pol z 40 km/h na voznega pa take bučke. Enim tud ni jasno, da lahko pospešujejo še po odstavnem pasu, če je naprimer na voznem pasu vštric vozilo, ki pač se ne more umakniti, itd, itd....

Da vožnje po mestu ne omenjam, vožnja v rdečo je itak folklora, pa brskanje po telefonu v križišču ko se čaka na zeleno tud, pol pa stojimo vsi ko bebci pri rdeči, namesto, da bi speljali takoj ko je zelena ali bolje začeli speljevat že ko se prižge oranžna. Potem enim nikoli ne bo vžgalo, da se pri zavijanju v križišče postavimo na sredino le pa, da da se čaka pri semaforju. Da uporabo žmigavcev pri zavijanju ne omenjam.

Moral sem se skašlat res, mogoč bo pa le kateri malo preštudiral pravila v prometu in se kaj na novo naučil ali pa obnovil pozabljeno. Upam no.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2