Kruha in iger

ali bolje rečeno bolj iger je polna te dni tale naša Slovenija. Ker je v teku Evropsko prvenstvo v košarki in ker naša ekipa navdušuje s predstavami in je včeraj premagala še Španijo in bomo igrali finale, smo sedaj vsi nahajpani in bi si jih najraj kar domov peljali. Pa do apelov Vladi, da kupi karte za Instanbul in podobnih nesmislov, ki jih je v tem času poln internet. Seveda bi bila slika ravno nasprotna, če bi ekipi šlo slabo, pol bi jih vsi naganjali bog ve v kere rodne kraje in podobno, kot pač samo prebivalci Blatnega dola znamo. 

Potem je tu nogomet, Maribor je igral prvo tekmo v Ligi prvakov in remiziral s Spartakom in Moskve. Meni je služba omogočila, da sem bil na tekmi, pa ne samo to, bil sem tam veliko prej in še pol, ko so vsi normalni že bli doma. Seveda sem spet videl marsikaj, kot naprimer to, kako skupina zamaskirancev razbija vse okoli sebe in se dere "Mi smo Maribor". A res? Oni so po njihovem Maribor, kaj sem pol jaz, ki živim v tem mestu in hodim po ulicah, seveda brez kola v rokah in nimam namena, da bi koga pretepel ali kaj razbil. Za njih očitno budala. Vse kar upam je da bodo ti isti šli tud v Seviljo in to isto vpili tam. Ja me prav zanima, keri bo imel jajca za kaj takega. Bolj se mi zdi, da se bodo zarad varnosti še v njihove majce oblekli, samo, da jih keri ne prepozna. Seveda Španci še niso pozabili Tepanja izpred štirih let.

Pa, da se odmaknem malo od športa, imamo potem tu še politike, ki bodo seveda z veseljem prevzeli odgovornost za vse športne uspehe in se bodo veselo nastavljali pred fotografi skupaj z našimi športniki. No edin mogoče ne Mahnič, ki organizira bataljon somišljenikov in bo napadel Hrvate. Po prvih podatkih bo vsekal pri Istri in uporabil oba topa in ladjo. Adijo pamet, kaj smo si izvolili, še huje pri vsem tem je, da idiot, ki ni puške še nikol držal v rokah predseduje odboru za obrambo. 

res je pester tale september.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2