Obupni poskusi

ali poskusi iz obupa... Ne vem čisto točno za kaj gre, ko gledam vso to mučenje za vstop na oblast. Očitno je resnica samo ena "oblast je slast" in to je edino vodilo, ki vodi vse te ljudi, ki se tako pehajo za njo. Vse to pa očitno ne moti volilnega telesa, ki je tako že čisto malo in bo, kot zgleda v prihodnosti še manjše. Očitno je gospodarska rast in konjunktura pač dovolj velik razlog za apatičnost ljudi. 

Pa je res tako dobro v tej državi? Ja enim očitno je še predobro, višajo se socialni transferji, vse več imamo priseljencev, pa pri tem ne mislim na migrante, ampak na te legalne priseljence, ki se množijo pod t.i. združitvijo družine in uspešno črpajo ali bolje rečeno izčrpavajo državno blagajno. Po drugi strani pa ta ista blagajna zateguje pas, gre za ljudi, ki so 40 let delali v tej državi in so sedaj na robu preživetja in imajo eni maj penzije, kot dobijo drugi socialne pomoči. Očitno je država pač aparat birokratov, ki samo kopičijo izpolnjene obrazce in zadeve vnašajo v sistem, nihče pa ne preverja dejanskega stanja na terenu. Eden od odrazov je tudi to, da je lahko recimo na nekem naslovu prijavljenih tako število oseb, ki se v ta prostor nebi stlačile pa tud če bi jih zložli kot šibice. A kot rečeno, žal ni nikogar, ki bi kdaj a kdaj dejanske stvari preveril tudi v realnosti, ampak vsi samo štemplajo obrazce in jih vnašajo v sistem iz udobja svojih pisarn. Žal na koncu vedno najkrajšo potegnejo tisti, ki pridno delajo, po možnosti 40 let in tako filajo proračun, ko pa bi se jim naj nekaj od tega povrnilo, pa dobijo le drobtinice, ostalo pa naj se znajdejo kako se vejo in znajo. 

Mogoče je to le medklic za vso to paniko, ki se vsakodnevno prenaša po medijih in omrežjih, kjer so migranti, ki jih nihče še ni videl celi čas tema številka ena. No pravi problem naše integrirane družbe pa je veliko bližje in zato ne rabimo hodit na mejo, ozrite se samo okoli sebe. Jaz ne rabim daleč, grem v vrtec ali šolo pa mi je vse jasno. Podatek, da v četrtem razredu, ki ga obiskuje 14 otrok, dva zaostaneta, je za mene absurd, da imajo starši prevajalce kar otroke pa še večji. Zdaj še samo čakam, da bodo za vzgojitelje ali učitelje uvedli tečaj albanščine ali romščine in pa dvojna učna merila. No za slednje ne bom trdil, da že ne obstajajo. Ja to je naša težava, ne pa migranti, ki jih vsaj 90% če ne še več takoj po prijetju vrnemo nazaj od koder so prišli.

Na tej točki bom raje nehal, da me kdo še ne obsodi nacionalizma, rasizma, homofobije in ne vem česa še vse. Žal pa nekaj je sigurno, narod se kot tak lahko obdrži le, če se zaveda tega, kar se dogaja okoli njega in da je vsaj malo vsega od zgoraj naštetega.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2