Če nergam

to najbrž pomeni, da sem že star al kako? Najbrž že, ampak v tem zapisu bom delal samo to, nergal namreč. Na tem svetu je kup stvari, ki mi grejo močno na jetra, da ne rečem še na kaj druga in s tem nerganjem ne verjamem, da bom kaj spremenil, mi bo pa veliko lažje, ko se bom malo izkašljal.

Torej, kje naj začnem a bi spet pri smeteh, ne ne bom, tokrat ne, no mogoče samo malo, da se obregnem ob tiste, ki še sedaj ne ločujejo smeti, ampak za te verjamem, da obstaja poseben krog pekla, no upam, da je tako in bojo tam sortirali do onemoglosti. Bom pa tokrat najprej začel pri obnašanju v prometu, to, da se ne znamo obnašati v prometu je že stara resnica, ampak imamo pa ekstreme, katerih razmišljanje ne seže dlje, kot je razdalja od nosu do ust. V zelo kratkem času sem bil namreč priča dvema dogodkom. Obakrat je kreten za volanom divjal po eni najbolj prometnih ulic na Taboru, da ne omenjam, da je okoli tudi polno pešcev, saj je čisto zraven bolnica. No v glavnem obe prigodi sta se končali s prometno nesrečo, od katere jo je enkrat skupil tudi nekdo, ki je na avtobusni sedel in čakal bus. Torej, kaj imaš v glavi, ko v avtu divjaš, po takih ulicah ne vem, ampak kaj velik ne, to je ziher.

Pa, da še ostanem malo pri prometu. Veliki večini se skoz kam mudi in so zato še bolj nestrpni drug do drugega in tako je tudi med pešci in kolesarji, ki  jih je v mestu kar nekaj. En čez drugega godijo in se vozijo, prvi hodijo po kolesarskih, drugi se vozijo po pločnikih. A pa se je res tako težko spravit vsak na svoje in bi bilo slabe volje bistveno manj, ali pa jo sploh nebi bilo.

Zdaj pa še malo o štirinožnih ljubiteljih. To, da se večini ne da pripogniti za dreki svojih ljubljenčkov je že večkrat izpeta pesem, me pa na tem mestu zanima, če mi lahko kdo pojasni, kakšna je razlika med psom, ki ni na povodci in psom, ki je na 20 metrskem povodcu. Za mene samo ena v onega, ki je na povodcu se lahko zapletem in padem... Ja zdaj pa sem jaz nestrpen, a zakaj? A je tek težko držat psa na kratko tam, kjer je polno ljudi, pri nas imamo celo mesta v parku namenjena temu, da štirinožci prosto tekajo, a so bolj ko ne prazna, zakaj pojma nimam.

Bom zdaj nehal nergat, kdaj drugič naprej. 

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2