Obnova brez stresa


je nemogoča, to je edini stavek, ki obstaja pri tej besedni zvezi, se pravi obnova in stres. 


Torej, mi smo se lotili obnove, kuhinje, pa ne, da bi imeli staro kuhinjo, daleč od tega, a bila je kuhinja, ki smo jo pojerbali od prejšnjih lastnikov in je bila milo rečeno nefunkcionalna, sploh glede na to, da smo mi, no bolje rečeno moja žena veliko gurmanski navdušenci in kuhamo vse živo, kar pa zahteva tudi kup pripomočkov, ki pa so bili razstavljeni po vseh mogočih vogalih in policah. V glavnem, da skrajšam, pač odločitev je padla, da se lotimo prenove, no to je za sabo potegnilo tudi menjavo keramike na tleh, ki pa ni bila samo v kuhinji pač pa tudi v predsobi in hodniku. In ker je to pol pomenilo, da bomo vtrgali ven praktično pol stanovanja, smo tud vedeli, da bo potrebno za kak teden oditi od doma.

Torej najdemo mojstrico, ki ne samo, da nam bo zrisala kuhinjo pač pa tudi ima mojstre, ki nam bodo uredili ostala dela, kar se tiče obnove, se pravi vtrgali ven keramiko, podrli manjšo steno v kuhinji, prestavili elektriko in vodo, ter nato seveda zrihtali stene in položili keramiko na novo. Cel čas dogovorov smo jim polagali na dušo, da nam ni pomembno kdaj se bodo dela začela a ko se bodo, da se glavnina konča v tednu dni, da se lahko vrnemo domov. In seveda, kljub obljub in besed, da bo vse tako kot mora biti, mi pa tudi naivni, da bo res tako v ponedeljek 6.januarja zapustimo stanovanje. A seveda ni niti približno potekalo vse tako tekoče, pa ne, da bi se zadeve nepričakovano podaljševala zaradi dodatnih del, pač pa so se podaljševale za to, ker se pač ni delalo. Log story short, v nedeljo je bila urejena voda, poštemana elektrika in na eno petino položena keramika. Potem je sledil krizni sestanek, ki sma ga sklicala in zopet zagotovila, kako se bo lahko v sredo montirala kuhinja, za kar pa sem jaz že v štartu vedel, da je neizvedljivo, ker keramika in malarija se pač ne moreta delati istočasno. Seveda sem imel prav in smo potem stene sušili do petka, ko je prišel mizar in pričel s sestavljanjem kuhinje, ki se je potem zavleklo v pozno noč in se nadaljevalo v nedeljo, potem še priklop elektrike in danes še dokončanje obrob keramike in silikoniranje in danes smo 22. januarja. Torej iz 7 dni smo potegnili v 16 dni pa še manjka par malenkosti, ki pa jih bom zrihtal sam, to so led lučke pod elementom in prestavitev luči.

Kar se same izvedbe tiče smo zadovoljni z položitvijo keramike in z kuhinjo, malarija pa je bila bolj na horuk in vem, da bi se jo dalo narediti bolje.

                                                                     Razbito




Končano




Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2