Preskoči na glavno vsebino

Hitr apdejt

najprej z Rogle, kjer počasi a vztrajno zmanjkuje snega, včeraj sem bil gor in zadeva je taka, da se še da laufat a, če ne bo kaj snega z neba ali pa vsaj kaj iz kake žirafe po počas zmanjkalo. Stadion je ok, prehod iz stadiona do zgornjega dela bolj švoh, pol pa del pod jezerom še tud kra vredu. To pa je tud vse.


Kar se tiče ostalih športnih aktivnosti je za kolo bolj švoh, ker je konstanta megla in so ceste mokre, sem pa sedaj kolo menjal za tek in tečem dvakrat na teden po eno uro, kol je to v kilometrih raj ne napišem...

Kaj se tiče aktualnih političnih dogodkov je novo to, da nimamo več vlade, ker je odstopil njen predsednik, kaj si milim o tem raje ne napišem, se pa že šopirijo tako na levi kot na desni, vse pa dobro vemo, da so bili že oboji na vrhu pa noben ni naredil kaj prida koristnega.

Gremo raje dalje. Kitajci nam poleg poceni izdelkov sedaj uvažajo tudi novi virus, kokl zgleda je še kar nevaren, jim pa ni ne verjamem ko objavljajo številke o okuženih in mrtvih, se mi zdi, da so bolj podobne številkam, ki so jih Rusi plasirali med Černobilsko krizo.

Kuhinja je skoraj konc, včeraj sem zrihtal še led lučke pod elementom, ki se fensi prižigajo z daljincem, danes če bo ves posreči premaknemo še luč nad mizo, ker material je prispel.

Aja pa da ne pozabim ferik je Jezero prva prava Slovenka krimi serija. Men je bla kul, mogoč kaj o njen napišem v posebni objavi, bi si zaslužila, če že tuje opisujem. 

Torej sem v pričakovanju okužbe z takim ali drugačnim virusom, glede na to, da na šihtu padajo sodelavci kot muhe.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nujno zlo

so nekatere stvari, ki jih pač spremljajo naše življenje. V bistvu gre za stvari brez katerih bi lahko preživeli po drugi strani je pač naš način življenja tak, da brez tega pač ne gre. Pa se tokrat ne bom obregnil ob število avtov v družini ali pa ob številu oblačil, niti o številu čevljev.
Tokrat se bom dotaknil storite brez katere danes ni nobeno gospodinjstvo. Gre za televizijsko internetni priključek, ki je nujno zlo vsakega gospodinjstva. In tega se zavedajo vsi ponudniki ter nam tako počasi evro po evro zvišujejo ceno. Torej vsake tolko pride obvestilo, kako nam bodo recimo povečali hitrost prenosa in seveda dodali kak evro na položnico ali pa dodali kak program in spet dodali tudi evro, pri mobilni telefoniji pa povečajo število giga bajtov prenosa, ker neskončne minute pogovorov se pač ne da več povečat, pa seveda ne pozabijo dodati evro ali dva na položnico.
In kaj lahko naredimo pri tem mi? Ko malo gledam ponudbo tega in onega ugotovim, da ne prav veliko, sploh ne pri ponu…

In čudak leta 2019 je...

ja jaz kdo pa drug. Bom malo argumentiral to trditev, namreč v času v katerem živimo moje obnašanje najbrž ni niti malo primerno. Zadnje dni veliko premišljujem o tem kaka družba smo, kako se obnašamo drug do drugega, koliko naredimo drug za drugega, kaj naredimo za to, da bi nam nam lahko bilo bolje in lepše. Žal sem tu zelo pesimističen in vidim, da kot družba kljub vsemu napredku krepko nazadujemo. Medsebojni odnosi so na nuli, vsakega vse moti, kar je v tem času ko nas je vedno več lahko velik problem, vsak gleda le na svojo rit in vidi samo napake drugih. Kljub temu, da vsi vemo, da današnje ravnanje družbe pelje ta naš ljubi planet v pogubo pa se malokomu zdi vredno kaj narediti, da bi to vsaj malo upočasnili, če ne že ustavili. 
Žal, res tole ne bo nek optimistični spis in žalosten sem ko gledam ljudi okoli sebe kako se obnašajo in, kako so nestrpni, kako ne naredijo nič za dobro družbe ampak se jim zdi veliko že to, da so poskrbeli za lastne riti. To se odraža na vsakem korak…

O jebiveterstvu drugič

in zadnjič. Torej moj zapis je povzročil kar nekaj odziva, žal le malo javnega in vse preveč takega na štiri oči. Na zadnje tudi z mojim šefom, ki ni bil najbolj zadovoljen z napisanim in mi je to tudi povedal, seveda je celotno stvar tudi argumentiral in moram rečt, da ga do neke mere razumem.
Vse preveč je dejavnikov, ki vplivajo na to v kakšnih razmerah delamo in v kakšen delovnem času. 
Ampak ta zapis je logično nadaljevanje na odzive bralcev, ki so bili kot sem povedal največkrat taki na štiri oči. In ravno v tem je težava, saj se vse preveč razglablja o tem kaj in kako naj bi bilo na štiri oči in vse premalo se o tem pogovarjamo bolj na široko. A kje so za to razlogi... Bistveni je ta, da vsak najraje skrbi za svojo rit, se noče izpostavljati in kritizira nekje za ovinkom, kar je seveda najlažje. Mogoče se komu zdi, da se itak ne bo nič spremenilo in, da se ne splača, kar nekaj pa jih je tudi takih, ki so odvisni od službe, saj z prevelikimi željami za materialnimi dobrinami sa…