Adijo

poškodbe, no upam vsaj, da se bojo poslovile. Od maratona v Grčiji se nikakor ne morem znebit poškodb, ki (so)me spremljale... to se pravi, da se z njimi borim že vse od sredine aprila (ja le kdo bo na koncu popustil). To je bolj za hec, kot za resno vprašanje ;).

Začelo se je z vkleščenim živcem v ledvenem delu hrbtenice, ki je povzročil zategnjenost zadnje stegenske mišice in posledično natrganje le te za kolenom. Nato je zaradi porušene geometrije prišlo do poškodbe še plantarnega fasciitisa (zelo zoprna reč, verjemite), no potem sem nekako odpravil vkleščenje živca in se posvetil sanaciji stopala, se je spet vrnil živec in že sem mislil, da se stvar ne bo zaključila.

Seveda sem tud kar vstrajal s treningi in zadevo samo še podaljševal, no na koncu sem le spoznal, da bo treba narest malenkost pavze tu pa tam in se posvetit rehabilitaciji. Pomagal sem si na vse možne načine, od "tejpanja", ki moram rečt da kar pomaga, do raznih fizioterapi in nazadnje tudi terapije za udarnimi valovi ESWT, ki je dokaj boleča ampak zelo učinkovita pri zdravljenju plantarnega fasciitisa.

No če ne druga sem se marsikaj tud naučil o tem kako si pomagati pri sanaciji poškodb...

V glavnem zadeva gre sedaj občutno na bolje, še vedno čutim malo bolečin v stopalu in v stegenski mišici, ki pa so minimalne v primerjavi s tistimi izpred enga mesca.

Se pa vedno bolj sprašujem ali naj še letos sploh grem na kakšno tekmo ali pa naj si vzamem tekmovalno pavzo do naslednje sezone, se v miru pozdravim in malo odpočijem od tekmovanja. Še vedno imam v mislih sezono izpred dobrih dveh let, ko sem tko na silo hotel nekaj dosečt v drugi polovici leta pa se je to izkazalo za veliko napako.

Roko na srce sem bolj ali manj v tekmovalnem pogonu bil od začetka leta 2010, ko se je začelo z zimsko Tran-Slo in potem kar ni in ni blo konca s tekmami. Seveda bi mogoč blo pametno, če bi kako spustil a kaj ko mi je šlo več kot odlično in se mi je zdelo nesmiselno, da nebi šel. Poleg tega pa je res tud to, da sem na tekmo šel samo zato, ker sem vedel, da sem 100% dobro pripravljen in da bom dosegel dober rezultat. Pa še ena stvar je, da jaz tud med zimo ravno nimam neke pavze saj dirkam še na tekaških smučeh in pol to vse skupaj pač terja svoj davek.

No nekako mi ni več "fetiš" hodit iz tekme na tekmo, ampak sem se odločil, da bom še še samo takrat, če bom res pripravlje za dober rezultat in samo čas bo pokazal ali bo to že letos ali pa šele naslednjo sezono.

P.S. Seveda pa imam nagledanih nekaj možnih kandidatov za napad ;)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Grčija 2

Prodaja avta