Preskoči na glavno vsebino

Izguba takšnih in drugačnih 25%

tak od oka sem izgubil s tremi tedni, ko nisem tekel. Sicer se to ne pozna na vzdržljivosti, ker je to itak vse povezano z močjo "kabla" med glavo in nogami, ampak gre teh 25% na račun hitrosti in srčne frekvence. 
Pa tud to, da sem kr dost kolesaru ne pomaga velik, ko se gre za tekaško formo.

No ampak nič katastrofalnega saj sem se v teh dneh fajn spočil in naspal. Pa še nekaj je neverjetno to, da sem shujšal za cele 3 kile. No nekaj gre na račun zmanjšanga apetita, ker glede na to da sem velik poležaval sploh nisem bil neki lačen in sem pojedu mogoč 50% tega kar pojem ponavadi, nekaj pa ziher tud na malenkostno zmanjšanje mišične mase.

No ampak zdaj se počas vračam k normalnim treningom, ampak res počas, ker bolečina še ni povsem izginila in se pojavlja tako v intervalih, včasih malo bolj drugič spet nič. No ampak počas bo že.
Sem si pa za zmanjšanje bolečine omislil nekaj novga.

A o tem kmalu ;)

No lahk bi še pisal mal tud o kakih drugačni izgubi %... Na žalost ne morem mimo dejstva, da sem tud jaz del neverjetnih stvari pred katere nas postavlja današnji čas oz. sistem v katerem živimo.

Gre namreč za t.i. krizo za katero pa nisem čist ziher kje najbolj seka. Po dobrem razmisleku imamo Slovenčki največjo krizo v naših glavah. No in zakaj to mislim, ja zato, ker še vedno prevladuje prvo vodilo, ni važn če men krava crkne, sam da sta sosedu dve... Ali pač nekaj v tem smislu. No najbolj žalostno je, ko so nekateri padli v tako apatijo da so pripravljeni delat za mizerne plače in se pri tem tolažit s tem "no vsaj to, boljš kot nič"  in pri tem sploh ne reagirajo, ko se naši kapitalisti bogatijo nenormalno na njihov račun. Res si je bogi narod, ki tako razmišlja in s tem očitno kaže, da nima niti malo več samospoštovanja, ker če bi ga kaj imel, bi že zdavnaj šel na ceste, ampak ne s transparenti ampak s čim malo tršim in tako jasno pokazal nezadovoljstvo nad sistemom. 

V zadnjem času pa se špara predvsem v javnem sektorju in se v javnosti prikazujejo takšne in drugačne številke o plačah in drugačnih prejemkih, ki jih dobijo različni zaposleni v javni upravi. Od vsega je najbolj žalostno prav to, da smo vsi, ki smo del tega sektorja popolnoma izenačeni pa nočem del kogarkoli podcenjevat, vendar je resnica ena, da nekdo, ki dela v topli pisarni 8 ur od ponedeljka do petka pač ne more biti enako ovrednoten, ko t nekdo, ki dela 24-7, kot bi rekli Američani. Vendar smo žal za našo oblast vsi enaki. In zdaj se bo šparalo pa naj stane kolko hoče. Najprej podijo penzioniste, potem bi se najraje znebili tistih, ki dobivajo malo večje potne stroške. Zdaj še samo čakam, da nam ukinejo kak dodatek za nočne ali praznične ure....
No sam pri tej zgodbi spadam v tisto zlato sredino, vsaj kaj se prevažanja na delo tiče (žal po ovrednotenju pa v prvo desetino, tako, kot večina policistov, ki delamo na terenu) in bom s tem tud lepo prikrajšanj, saj bom dobil samo še polovico tega za prevoz kot sem dosedaj. In ker pač to ni skrivnost oz. si lahko vsak dobro izračuna kolk je 8% cene 95 okt. bencina in pa prevoženi kilometri, ki jih je pr men na mesec tak od oka 1700. In vem da ne rabiš bit atomski fizik da zračunaš kolk je to na mesec... In pol se najde še nekdo, ki bo reku, da je to dost al kaj, no najbrž nekdo, ki ima avto, ki ga ni potrebno vzdržavat, kupovat gume, registrirat... K sreči imam pač podpovprečno vozilo, ki zahteva minimalne stroše vzdrževanja in regisracije, pa vseen ne gre skoz. Če omenim tu še izgubo časa, ki jo imam z prevažanjem na in iz dela... No pa na konc še to, da mormo met ravno zarad moje službe dva avta, ki ga nekdo, ki ima službo pred nosom ne potrebuje.
Na koncu pa še samo to, da ko sem začel delat v policiji sem imel službo za polovico bližje domu, vendar je lepega dneva prišel šef in mi povedal, da sem pač premeščen, seveda me ni vprašal ali grem ali ne grem, pač pa je blo to golo dejstvo.
No ampak obetajo se nove premestitve zaradi racionalizacije stroškov in srčno upam, da me doletijo čim prej in, da bom končno tud jaz lahko šel na šiht peš in za to porabu 10 minut, ne pa zdaj ko se vozim z avtom včas tud več kot 1 uro. In če bo temu kdaj tako bom lahk reku, da pa je kriza bla vsaj za nekaj vredi.
Zdaj bi se lahko razpisal tud še o več kot ponižujočih izjavah našega ljubega g. ministra, ki vsak dan sproti tako ali drugače žali policiste in zavestno zavaja javnost z različnimi izjavami. Zadnja je bila ta, da policisti sploh ne mislimo enako kot propagirajo naši sindikati in da smo popolnoma zadovoljni s svojim statusom. Za pokozlat, ker mu očitno še sedaj ni jasno, da je pač poklic policista za večino nas, ki to delamo nekaj več kot pa le služba in da se vsak zaveda da mora delat in se vsak zaveda, kaj je njegovo poslanstvo in prav zaradi tega še vedno policisti uspešno preiskujejo kazniva dejanja, stoijo na nogometnih tekmah tud po več ur na dežju in nihče ne jamra, ker ve da je to njegovo delo.
Ampak vseeno pa NISMO zadovoljni s svojim obravnavanjem v javnosti še manj pa smo zadovoljni s tem ko vidimo kako se trenutna oblast obnaša do nas.
Pa samo še v razmislek... V času, ko se tako radi oziramo na druge "boljše" članice EU. Naj si nekdo pogleda, kakšne so cene v teh državah. Tak iz lastnih izkušenj lahk povem, da Avstrija ni nič dražja kot Slovenija (cena zazidalne parcele na Avstrijski-Štajerski med Spielfeldom in Bad Radkersburgom stane 10 Evrov/km2), če kdo ne verjame naj se zapelje mal na to relacijo pa naj si ogleda table z oglasi). Kje pa smo tu mi ja s cenami primerljivi, kaj pa se tiče življenskega standarda pa globoko na Balkanu.

Never ending story!!!


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

40 days

in odštevamo. Ker se začne postno obdobje je to več kot odličen čas, da se tud jaz odpovem vsajza 40 dni moje največje pregrehe, seveda to so sladkarije. OK, že v štartu povem, da se vsemu sladkemu ne mislim odpovedat, pač pa se bom držal bol "zdravih" sladkarij. Ali bolje rečeno "low carb" varjanta. 
Kar se treningov tiče vse po starem, še vedno več treningov naredim z kettlebeli, dodajam pa nekaj treningov za vztrajnost in splošno kondicijo. Sicer je to zimo kaj malo teka na smučeh, zato pa dodajam tek in pa kolesarjenje, vendar ne pretiravam z številom treningov. Zdaj pa meter v roke pa da vidimo kako je stanje. Tehtal se ne bom, ker me kile v bistvu ne zanimajo, zanima me samo razporeditev teže.
PAS 83cm
PRSA 103 cm
RAME 119 cm
STEGNA 59 cm

Torej se merim ponovno čez 40 dni.


O športu pa

skoraj nič ne napišem več v tem blogu. Pa to ne pomeni, da ne športam. Brez tega pač ne gre in januar je bil prav pester, na Rogli sneg, ki omogoča snežne radosti, v dolini pa skoraj pomladno tako, da je tud kolo najdlo pot iz kleti. Vsega po malem torej. No malo več kot zadnji čas sem tudi tekel in zadnjič probal tudi kako je, če tempo malenkost dvignem. Seveda dobrih 5 minut na kilometer ni bogvekaj a ker nima nekih ambicij po tekmah se mi zdi kar ok, da lahk slabih 10 km z lahkoto držim tak tempo. No seveda sem bil naslednji dan celi zategnjen pa tud leva tetiva ni bla prav zadovoljna z mojim početjem ni pa tudi pretirano protstestirala. Ko omenjam tetivo je to v bistvu tista tetiva, ki me je sedaj bo že štiri leta, ko me je oddaljila od teka. Vmes sem kar malo obupal, da bo kdaj popolnoma vredu a sem se odločil za še en poizkus in danes grem še na Inštitut za športno medicino pa, da vidimo kaj bom zvedel. V bistvu bom poskušal najti kak konzervativen način za popolno ozdravitev, …

Posiljeni ali prisliljeni

so od ponudnikov, ki nam omogočajo komunikacije, interneta in televizije. Pred začetkom leta so nas prijazno obvestili, da bodo podražili storitve mobilne telefonije in televizije, kar v mojem primeru naša 3 evre na mesec, se pravi skoraj ena naročnina več na leto.
Ampak v čem je težava, no vsaj jaz jo vidim, ne vem kako je z vami. Večina nas ima tako imenovano paketno storitev pri enem ponudniku, ki pa najbrž ni najcenejša opcija, vsaj tako se mi zdi, najbrž bi bilo ceneje malo pobrskati pri različnih ponudbah pri konkurenci, ampak o tem kdaj drugič. 
Bolj sporno, kot to, da paketna ponudba najbrž ni najcenejša je to, da v bistvu plačujemo za nekaj kar v bistvu sploh ne uporabljamo. Naprimer, doma imamo nameščenih okoli 130 TV programov, od tega jih jaz gledam mogoče 10, pa sem zastavil številko zelo visoko, če prištejem še ene tri, ki jih stalno gledajo otroci smo ajde na 15, da zaokrožim. Ostane 115 programov, ki jih plačujem a jih nikoli ne gledam. Torej sem prisiljen plačevati z…