Preskoči na glavno vsebino

Izguba takšnih in drugačnih 25%

tak od oka sem izgubil s tremi tedni, ko nisem tekel. Sicer se to ne pozna na vzdržljivosti, ker je to itak vse povezano z močjo "kabla" med glavo in nogami, ampak gre teh 25% na račun hitrosti in srčne frekvence. 
Pa tud to, da sem kr dost kolesaru ne pomaga velik, ko se gre za tekaško formo.

No ampak nič katastrofalnega saj sem se v teh dneh fajn spočil in naspal. Pa še nekaj je neverjetno to, da sem shujšal za cele 3 kile. No nekaj gre na račun zmanjšanga apetita, ker glede na to da sem velik poležaval sploh nisem bil neki lačen in sem pojedu mogoč 50% tega kar pojem ponavadi, nekaj pa ziher tud na malenkostno zmanjšanje mišične mase.

No ampak zdaj se počas vračam k normalnim treningom, ampak res počas, ker bolečina še ni povsem izginila in se pojavlja tako v intervalih, včasih malo bolj drugič spet nič. No ampak počas bo že.
Sem si pa za zmanjšanje bolečine omislil nekaj novga.

A o tem kmalu ;)

No lahk bi še pisal mal tud o kakih drugačni izgubi %... Na žalost ne morem mimo dejstva, da sem tud jaz del neverjetnih stvari pred katere nas postavlja današnji čas oz. sistem v katerem živimo.

Gre namreč za t.i. krizo za katero pa nisem čist ziher kje najbolj seka. Po dobrem razmisleku imamo Slovenčki največjo krizo v naših glavah. No in zakaj to mislim, ja zato, ker še vedno prevladuje prvo vodilo, ni važn če men krava crkne, sam da sta sosedu dve... Ali pač nekaj v tem smislu. No najbolj žalostno je, ko so nekateri padli v tako apatijo da so pripravljeni delat za mizerne plače in se pri tem tolažit s tem "no vsaj to, boljš kot nič"  in pri tem sploh ne reagirajo, ko se naši kapitalisti bogatijo nenormalno na njihov račun. Res si je bogi narod, ki tako razmišlja in s tem očitno kaže, da nima niti malo več samospoštovanja, ker če bi ga kaj imel, bi že zdavnaj šel na ceste, ampak ne s transparenti ampak s čim malo tršim in tako jasno pokazal nezadovoljstvo nad sistemom. 

V zadnjem času pa se špara predvsem v javnem sektorju in se v javnosti prikazujejo takšne in drugačne številke o plačah in drugačnih prejemkih, ki jih dobijo različni zaposleni v javni upravi. Od vsega je najbolj žalostno prav to, da smo vsi, ki smo del tega sektorja popolnoma izenačeni pa nočem del kogarkoli podcenjevat, vendar je resnica ena, da nekdo, ki dela v topli pisarni 8 ur od ponedeljka do petka pač ne more biti enako ovrednoten, ko t nekdo, ki dela 24-7, kot bi rekli Američani. Vendar smo žal za našo oblast vsi enaki. In zdaj se bo šparalo pa naj stane kolko hoče. Najprej podijo penzioniste, potem bi se najraje znebili tistih, ki dobivajo malo večje potne stroške. Zdaj še samo čakam, da nam ukinejo kak dodatek za nočne ali praznične ure....
No sam pri tej zgodbi spadam v tisto zlato sredino, vsaj kaj se prevažanja na delo tiče (žal po ovrednotenju pa v prvo desetino, tako, kot večina policistov, ki delamo na terenu) in bom s tem tud lepo prikrajšanj, saj bom dobil samo še polovico tega za prevoz kot sem dosedaj. In ker pač to ni skrivnost oz. si lahko vsak dobro izračuna kolk je 8% cene 95 okt. bencina in pa prevoženi kilometri, ki jih je pr men na mesec tak od oka 1700. In vem da ne rabiš bit atomski fizik da zračunaš kolk je to na mesec... In pol se najde še nekdo, ki bo reku, da je to dost al kaj, no najbrž nekdo, ki ima avto, ki ga ni potrebno vzdržavat, kupovat gume, registrirat... K sreči imam pač podpovprečno vozilo, ki zahteva minimalne stroše vzdrževanja in regisracije, pa vseen ne gre skoz. Če omenim tu še izgubo časa, ki jo imam z prevažanjem na in iz dela... No pa na konc še to, da mormo met ravno zarad moje službe dva avta, ki ga nekdo, ki ima službo pred nosom ne potrebuje.
Na koncu pa še samo to, da ko sem začel delat v policiji sem imel službo za polovico bližje domu, vendar je lepega dneva prišel šef in mi povedal, da sem pač premeščen, seveda me ni vprašal ali grem ali ne grem, pač pa je blo to golo dejstvo.
No ampak obetajo se nove premestitve zaradi racionalizacije stroškov in srčno upam, da me doletijo čim prej in, da bom končno tud jaz lahko šel na šiht peš in za to porabu 10 minut, ne pa zdaj ko se vozim z avtom včas tud več kot 1 uro. In če bo temu kdaj tako bom lahk reku, da pa je kriza bla vsaj za nekaj vredi.
Zdaj bi se lahko razpisal tud še o več kot ponižujočih izjavah našega ljubega g. ministra, ki vsak dan sproti tako ali drugače žali policiste in zavestno zavaja javnost z različnimi izjavami. Zadnja je bila ta, da policisti sploh ne mislimo enako kot propagirajo naši sindikati in da smo popolnoma zadovoljni s svojim statusom. Za pokozlat, ker mu očitno še sedaj ni jasno, da je pač poklic policista za večino nas, ki to delamo nekaj več kot pa le služba in da se vsak zaveda da mora delat in se vsak zaveda, kaj je njegovo poslanstvo in prav zaradi tega še vedno policisti uspešno preiskujejo kazniva dejanja, stoijo na nogometnih tekmah tud po več ur na dežju in nihče ne jamra, ker ve da je to njegovo delo.
Ampak vseeno pa NISMO zadovoljni s svojim obravnavanjem v javnosti še manj pa smo zadovoljni s tem ko vidimo kako se trenutna oblast obnaša do nas.
Pa samo še v razmislek... V času, ko se tako radi oziramo na druge "boljše" članice EU. Naj si nekdo pogleda, kakšne so cene v teh državah. Tak iz lastnih izkušenj lahk povem, da Avstrija ni nič dražja kot Slovenija (cena zazidalne parcele na Avstrijski-Štajerski med Spielfeldom in Bad Radkersburgom stane 10 Evrov/km2), če kdo ne verjame naj se zapelje mal na to relacijo pa naj si ogleda table z oglasi). Kje pa smo tu mi ja s cenami primerljivi, kaj pa se tiče življenskega standarda pa globoko na Balkanu.

Never ending story!!!


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nujno zlo

so nekatere stvari, ki jih pač spremljajo naše življenje. V bistvu gre za stvari brez katerih bi lahko preživeli po drugi strani je pač naš način življenja tak, da brez tega pač ne gre. Pa se tokrat ne bom obregnil ob število avtov v družini ali pa ob številu oblačil, niti o številu čevljev.
Tokrat se bom dotaknil storite brez katere danes ni nobeno gospodinjstvo. Gre za televizijsko internetni priključek, ki je nujno zlo vsakega gospodinjstva. In tega se zavedajo vsi ponudniki ter nam tako počasi evro po evro zvišujejo ceno. Torej vsake tolko pride obvestilo, kako nam bodo recimo povečali hitrost prenosa in seveda dodali kak evro na položnico ali pa dodali kak program in spet dodali tudi evro, pri mobilni telefoniji pa povečajo število giga bajtov prenosa, ker neskončne minute pogovorov se pač ne da več povečat, pa seveda ne pozabijo dodati evro ali dva na položnico.
In kaj lahko naredimo pri tem mi? Ko malo gledam ponudbo tega in onega ugotovim, da ne prav veliko, sploh ne pri ponu…

In čudak leta 2019 je...

ja jaz kdo pa drug. Bom malo argumentiral to trditev, namreč v času v katerem živimo moje obnašanje najbrž ni niti malo primerno. Zadnje dni veliko premišljujem o tem kaka družba smo, kako se obnašamo drug do drugega, koliko naredimo drug za drugega, kaj naredimo za to, da bi nam nam lahko bilo bolje in lepše. Žal sem tu zelo pesimističen in vidim, da kot družba kljub vsemu napredku krepko nazadujemo. Medsebojni odnosi so na nuli, vsakega vse moti, kar je v tem času ko nas je vedno več lahko velik problem, vsak gleda le na svojo rit in vidi samo napake drugih. Kljub temu, da vsi vemo, da današnje ravnanje družbe pelje ta naš ljubi planet v pogubo pa se malokomu zdi vredno kaj narediti, da bi to vsaj malo upočasnili, če ne že ustavili. 
Žal, res tole ne bo nek optimistični spis in žalosten sem ko gledam ljudi okoli sebe kako se obnašajo in, kako so nestrpni, kako ne naredijo nič za dobro družbe ampak se jim zdi veliko že to, da so poskrbeli za lastne riti. To se odraža na vsakem korak…

O jebiveterstvu drugič

in zadnjič. Torej moj zapis je povzročil kar nekaj odziva, žal le malo javnega in vse preveč takega na štiri oči. Na zadnje tudi z mojim šefom, ki ni bil najbolj zadovoljen z napisanim in mi je to tudi povedal, seveda je celotno stvar tudi argumentiral in moram rečt, da ga do neke mere razumem.
Vse preveč je dejavnikov, ki vplivajo na to v kakšnih razmerah delamo in v kakšen delovnem času. 
Ampak ta zapis je logično nadaljevanje na odzive bralcev, ki so bili kot sem povedal največkrat taki na štiri oči. In ravno v tem je težava, saj se vse preveč razglablja o tem kaj in kako naj bi bilo na štiri oči in vse premalo se o tem pogovarjamo bolj na široko. A kje so za to razlogi... Bistveni je ta, da vsak najraje skrbi za svojo rit, se noče izpostavljati in kritizira nekje za ovinkom, kar je seveda najlažje. Mogoče se komu zdi, da se itak ne bo nič spremenilo in, da se ne splača, kar nekaj pa jih je tudi takih, ki so odvisni od službe, saj z prevelikimi željami za materialnimi dobrinami sa…