Preskoči na glavno vsebino

Tek v snegu

je letos stalna praksa, saj nam zima letos tudi v dolini ne prizanaša. Mene te razmere pač nič ne motijo, pač sem bolj tip ki vzame vsak letni čas, kot nekaj kar nam je v teh krajih res lepo podarjeno. Od vsega tega mi še najmanj paše poletna vročina, ampak tud to nekak skompenziram z bolj zgodnjim vstajanjem.

Vsekakor pa so snežene razmere prav dobrodošle, saj človeka prisilijo da teče lepo umirjeno v nizkem temu in posledično na nizkih obratih, ker se je pač včasih težko bremzati pri temu pa je to idealna ovira pri nabijanju tempa in obratov. Je pa tak tek dober tud za razvijanje akrobatskih sposobnosti, saj je treba nenehno preskakovati kupe snega, pa iz robnika na cesto pa nazaj, pa čez luže in čez zamete...

Vsekakor pa zimo letos dobro izkoriščam za tek na smučeh in pridno nabiram kilometrino na snegu in na višinskem zraku in tako delam velko uslugo moji krvni sliki in vem, da se mi bo to poznalo skozi celo leto.

Kljub snežnim razmeram pa za tek po snegu ne uporabljam nobenih posebnih copat, ampak kr navadne copate brez kakega posebnega profila ali pa gore-tex membrane. Nekak ne vidim smisla v uporabi nekih težkih copat za gorski tek, jaz pač mal zmanjšam tempo če je spolzko, če pa je mokro pa ti noben gore-tex ne pomaga, ko ti pride sneg z vrha v copat. V bistvu sem zdaj prešaltal popolnoma na Brooks. Tako imam dva minimalistična modela, prvi je Greensilence. Ta model nimam prvič ampak je že dobro preizkušen model, saj sem z prejšnjimi pretekel preko 1800 kilometrov in pa postavil tud svoj najboljši čas na maratonski razdalji. Za drugi model pa sem izbral model iz linije Pure in to Pureflow. Ta mi je zdaj daleč najljubši. Copati so mi res pisani na kožo in so primerni tako za počasne dolge teke, kakor tud za hitrejše teke. So ravno prav blaženi in z komaj 4 mm razlike med peto in prsti idealni za čimbolj naraven način teka.

V bistvu sedaj tečem samo s t.i. minimalističnimi modeli copat, saj sem prepričan, da lahko le s pravilno tehniko dosežeš dobre rezultate z minimalnimi poškodbami.

Se pa spogledujem tud z trail teki, tako sem dolgo izbiral in prebiral razne teste za trail copate. Na koncu sem izbiral med modeloma Brooks Puregrit in New Balance MT110. Zmagovalec je slednji in komaj čalam, da jih dobim in sprobam.

Verjame, da sta oba modela odlična saj je pri razvoju prvega sodeloval Scott Jurek, pri drugem pa Anton Krupicka. Oba sta odlična ultramaratonca in trail tekača.

Tu pa sta še oba modela po 500+ kilometrih. Oba sta še v odličnem stanju, kljub temu, da so v enem od testov napisali da naj bi bli Pureflow za samo 350 kilometrov.
Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...