Preskoči na glavno vsebino

Madžarska, tak al drgač

bo za mene letos prva tekaška destinacija. Če glih pa moram rečt, da bom zamenjal prvotno destinacijo tekme.

Prvotno je bil plan, da grem na etapno tekmo okoli Balatona. Po moje vrhunski tek z lepo kuliso okoli jezera in z glih prav dolgimi etapami... Po drugi strani pa si že nekaj časa želim it na kak trail tek, ob enem pa mi ni hodit na neko treking varjanto, da se nebi preveč zgubljal ob iskanju kontrolnih točk (mogoč se kdaj pridružim kakemu izkušenemu tekerju za začetek).

No, ker pa sem v teh vodah še novinec pa sem dolgo iskal nekaj ne preveč zahtevnega za prvič. Ko tako malo brskam po netu pa na enkrat naletim na TO stran, kjer ugotovim, da Madžari organizirajo kr nekaj trail tekov in, da je en zanimiv že konc marca. Glede na vse skupaj se hitro preusmerim od Balatona proti Budimpešti. Zako da odločitev je padla, prva tekma bo letos 31. marca in to po zelo dolgem času, zato vem da bo bolj na izi in bolj za to, da gremo mal v svet pa mal na izlet, pa še mal migat vmes.

No za naprej so neke želje, ki pa jih še ne bom razkrival, vsekakor pa bojo itak še spremembe, kot že zdaj zgleda.

In tako bom tud jaz lahko rekel, da sem aktiven član TEGA kluba.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...