Preskoči na glavno vsebino

Prej dve leti nič, zdaj pa

v šestih dneh kar dve tekmi. Po sobotni trail tekmi, kjer smo se podili po zelo razgibanem terenu, sem se zopet vrnil na meni bolj domač asvalt. 

V bistvu sem samo poravnal lanski dolg, ki je nastal, ko se po prijavi na tek le-tega nisem mogel udeležit, saj mi je nastop preprečila poškodba križa. Z organizatorjem sem se lani nato dogovoril, da lahko plačano štartnino izkoristim letos in tako sem letos bolj za šalo kot za res poslal mail organizatorju in ga pobaral ali še drži lanski dogovor. Na velko presenečenje sem dobil res hiter odgovor, da stvar še vela in pol mi ni preostalo drugega, kot, da si splaniram dopust, saj je tekma sred tedna, ko Italjani praznujejo, dan zmage (nad kom raj ne bom ugibal...). Sprva je zgledalo, da bom v Italiji edini Slovenec, no na koncu smo bili trije in smo se tako združili, da nam ni blo dolg čas na poti.

Štart samega teka je v mestu Castel Bolognese, ki je le nekaj kilometrov stran od nam bolj znane Imole in je več kot 530 kilometrov oddaljen od doma, tako, da nas je čakala kr dolga vožnja k sreči pa je skoraj cela pot po avtocesti. V mesto smo prispeli pravočasno že v sredo popoldan, tako, da smo lahko še pred dvigom številk nekaj v miru pojedli, dvignili številke in se odpeljali nekaj kilometrov stran v mesto Riolo Terme, kjer smo imeli prenočišče. Popoldan je potem minil ob branju knige in rahlem sprehodu po večerji pa hitro v postlo. Štart teka je bil že ob pol devetih, kar je pomenilo dokaj zgodnje vstajanje in zajtrk potem pa odhod na štart. Ker se je obetal dokaj topel dan sem bil kr vesel, da se zadeva začne dokaj hitro. 

Na štartu se nas je zbralo preko 600 tekačev vendar ni blo čutit neke posebne napetosti in nervoze, no vsaj jaz jo nisem, saj nisem mel nekih posebnih ambicij. Nekaj zaradi tega, ker že res dolgo nisem bil na kaki večji in daljši tekmi, nekaj pa zaradi tega, ker pač sem se odločil, da se pač za enkrat ne obremenjujem z nekim hudim rezultatom ampak mi je blo bolj pomembno, da pritečem do cilja. Po pregledu trase na karti in profila je bilo vidno, da se bo prva polovica kr fino vspenjala, nato pa bo v drugem delu sledil spust nazaj proti cilju, celotna trasa pa je bila krožna. Štartal sem v svojem ritmu in lepo počasi brez pretiravanja začal s tekom. Nisem hotel, da se na začetku preveč zaganjam, ker nekaj pa še le vem, da ultre se tečejo zadnjih 5 kilometrov ne prvih. V glavi sem imel tempo za okoli 5 min/km od začetka in pa predvidevanje da bo tempo proti koncu padal in bom tako v cilju nekje v 4ih urah in pol. Trasa se je tako kot je bilo narisano večji del na začetku uspenjala z krajšimi odseki s spusti in zadeva je potekala lepo umirjeno do obrata malo pred polovico, kjer smo naredili obrat in se začeli vračati v smeti štarta. Tu sem mislil, da bo sedaj zadeva le šla še navzdol vsaj kaj se trase tiče, ampak tu pa sledi presenečenje. Res se je začela trasa najprej kr fajn spuščati do table za 25 kilometrov, kmalu za njo pa še ena tabla na kateri je pisalo 5 km. Nisem rabu velik, da sem ugotovil, da pa se šele zdaj začne pravi vzpon, ki bo dolg 5 kilometrov. In točno to je blo, tabla za 5 kilometrov je bila prva za katero so sledile table vse do 0 kilometrov, ko smo prišli na vrh vzpona. Tak od oka smo se v 5ih kilometrih dvignili za kakih 200 do 250 metrov, na trenutke je blo tak strmo, da se je marsikateri spremljevalec na kolesu vdal in sestopil. No ampak tud to je minilo in po premaganem klancu je sledil spust, ki je v bistvu sledil vseh 20 kilometrov do cilja. Le vmes nam je trasa postregla še z rahlimi klančki, ki pa niso bili omembe vredni.
V bistvu je cel tek minil kr hitro, saj je bila trasa lepo razgibana in glih prav zanimiva pa tud družba sotekačev je bila skoraj na celotni trasi le proti koncu se je zadvea malo razrečila.

V cilj sem prišel v 4ih urah in malo čez 11 minut, kar je bilo krepko nad pričakovanji, sploh pa to vidim dan po tekmi, ko razen rahlih bolečin v tetivi, ki mi provzroča že nekaj časa malo preglavic sploh ne čutim bolečin v mišicah al kje drugej, za razliko od sobotnega teka, ko so me kr pošteno bolele noge...

V glavnem za ultro po daljši odsotnosti več kot zadovoljen in vidim, da še mam mal rezerve...

Trasa.
Sike.Še filmčka, ki jih najdete TU in TU

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...