Pred osmimi leti

in prav tako za Velikonočno jutro sem se odločil, da naredim nekaj sprememb v mojem življenju. Za spremembo od tega jutra takrat nisem šel tečt, ker pač tega nisem bil sposoben, ampak sem šel na pohod, še dans se spomnim kak je bil dober filing, ko sem prišel domov.

Tokratno jutro pa sem se prebudil na drugem koncu Slovenije. Kdo bi si mislil, da bo to Prekmurje. Pač so se plani za ta vikend spremenili in smo se odločili, da bomo vikend preživeli pri Tatjaninih starših v Murski Soboti. Že nekaj prej sem si mal na netu pogledal kje naj bi potekal moj Velikonočni tekaški podvig. V planu sem mel mal daljši tek vendar nič izjemnega tam nekje okoli 20 kilometrov. No na koncu se je stvar mal drgač obrnala.

Nekako sem imel v mislih traso v smeri Bakovci do Bistrice in potem obrat proti Beltincem in nazaj v Soboto. Začel sem tako po nedeljsko lepo počas v deževno jutro najprej do naselja Krog in pa nato v smeri Bakovcev, kjer sem premagal edini strmino (nadvoz nad avtocesto), nato pa do Dokležovja, kjer je na slabem osmem kilometru sledil prvi postanek zaradi razvezanega copata. No v tem križišču bi tud moral zaviti levo, če bi hotel, da bi se moj tek iztekel po slabih 20ih kilometrih, tako pa... Nadaljujem tek naravnost proti Ižakovcem in tud tu ne zavijem levo ampak še pičim naravnost do Melincev in nato do Gornje Bistrice, kjer pa se le odločim, da se bo potrebno počas obrnit nazaj. Tu sem že naklepal čez 15 kilometrov. Ves čas me bolj ali manj pere, veter pa mi skoraj celi čas piha v hrbet. Tako, da že vem, kaj me čaka na obratu. Najprej več kot 5 kilometrov popolnoma ravne ceste proti Beltincem in pa kot bi skakalci rekli dokaj močan vzgonski veter ;). V Beltincih par ovinkov in tek mimo cerkve, kjer se je zbralo veliko ljudi, ja seveda če pa je Velika noč, no le jaz pa mimo. Tu me je že pošteno zeblo od dežja in vetra sem mel roke čist otrple. No po parih ovinkih skozi Beltince pa nov ravninsko vetrni odsek zopet dolg okoli pet kilometrov do Rakičana in od tam še zadnji šprint proti cilju v Murski soboti. Na koncu se je planirani tek iz 20 podaljšal na 31,5 kilometrov. Vse skup mi je vzelo dobre 2 uri in pol.

Evo trase teka.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2