Salomonov nahrbtnik

je bil zmagovalec med vsemi, ki so bili v ožjem izboru. Na koncu je zmagal predvsem zaradi ugodne cene in hitre dostave, ki mi jo je omogočil uvoznik za Slovenijo. Res hvala še enkrat. In ker sem imel robo že par dni doma so me že pošteno srbele noge, da zadevo čim prej sprobam. 

Po preučevanju prave trase za test sem se odločil, da za začetek zadevo sprobam na ne preveč dolgi razdalji, tam za nekje dve urce tak po nočni, glih fajn...

Tako sem se odločil za traso od Mejnega prehoda v Rogatcu v smeri Stoperc, kjer sem tekel po cesti približno 5 kilometrov, ki je glih OK za zagrevanje, saj se cesta skoz rahlo vspenja. Nato sem s ceste zavil na makedamsko cesto, ki jo uporabljajo predvsem gozdarji in tu se začne pravi "treil". Cesta je lepo speljana in se samo na trenutke malo bolj močno vzpne, drugače pa je vzpon vseskozi zmeren, no vmes celo postreže z parimi rahlimi spusti. Edino, kar je malo moteče, je dokaj blatna podlaga, saj dež neusmiljeno namaka zemljo že bolj ali manj dva dni. Po približno 9 in pol kilometrih in okoli 400 metrih vzpona za kar porabim nekaj manj kot 55 minut sem pri Rudijevem domu pod Donačko goro. Tukaj si privoščim postanek za malo okrepčila, nato pa sledi krajši spust po cesti po njem pa zavoj v levo pri tabli za izvir Sotle na dokaj blatno in spolzko potko. Potka se kmalu začne kar fino spuščati in že pogrnem med koprive, vendar ni sile... Steza nato zavije v gozd, kjer poteka malo gore malo dole prečno slab kilometer in nas pripelje do cerkve Sv. Donata. Od tam se pot nadaljuje po kolovozu, ki je prijeten za tek. Čeprav je pot vseskozi označena pa meni vseen uspe spregledat eno tablo in tako naredim dodaten kilometer... Kolovoz se kmalu spremeni v makadamsko cesto, ta pa nato v asfaltirano in že sem pri Žerakovi domačiji, ki stoji na vrhu prelaza, kjer je meja med občino Rogatec in Žetale. Od tu je sedaj varjanta naprej po označeni poti do izvira Sotle in nato čez Log v dolino reke Sotle in ob njej vse nazaj do Rogatce. Predvidevam, da bi to naneslo dodatnih nekje 20 kilometrov. No jaz se danes odločim, da se usmerim po cesti nazaj čez Sv. Jurij in v Rogatec.

Cela zadeva je skupaj z zgubljanjem nanesla dobrih 20 kilometrov in približno 500 višincev za kar sem jaz porabil 1 uro in 52 minut. Nahrbtnik pa je prestal test z odliko. Prilega se kot ulit, nič ne skače ali binglja. Bidoni v žepih na naramnicah so popolnoma nemoteči. Komaj čakam, da ga spet peljem malo ven...

Zmagovalec ;)


Table so več kot velika, ampak men je ratalo eno falit


Nekam bogo zgledam po vzponu.

Križišče, kjer gre pot levo proti izviru Sotle, tukaj sem jaz danes zavil desno nazaj proti izhodišču. Prihodnjič pa...

Še mal karte.

Fajn krogec sem naredu, ne preveč enostaven in ne preveč zahteven, itak se še privajam na tek po brezpotjih, sploh pa na spuste, ki mi niso ravno pisani na kožo. Najbolj mi odgovarja ko trasa vseskozi malo niha gor, dol... Ampak vaja dela mojstra.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2