V zadnjem času

poleg vsega, kar se dogaja pri nas doma vedno najdem tudi čas za branje knjig. odstavek ali dva pred spanjem, če ne kaj več. So pa tudi knjige, ki jih dobesedno pojem in taka je tud zadnja.


Vsi ki vsaj malo spremljate šport veste o čem govori ta knjiga. Doping in vrhunski šport v tem primeru kolesarjenje, ki je eno od najokrutnejših med vzdržljivostnimi športi ko govorimo o top rangu. Bralcu res odpre oči o tem kake igre se igrajo v zakulisju tega športa, verjamem pa da ni pri drugih športih nič drugače. Ostaja pa dejstvo, da samo doping niti pod razno ni dovolj, da bi lahko bil povprečen športnik kr na enkrat vrhunski, še vedno je tu kup trdega in načrtnega treninga, pravilna prehrana in še in še, žal pa je na koncu pika na I vsega tudi pomaganje z nezakonitimi sredstvi. Bistvo knjige je da obstaja samo eno pravilo ali SI ali pa NISI vmes tukaj ni in samo, če si lahko lahko konkuriraš in zmaguješ.

Verjamem, da je v današnjem času tega nekoliko manj, to dokazujejo tudi rezultati, saj so isti vzponi na današnjih dirkah prevoženi kr nekaj procentov počasneje, kot pa je bilo to pred 10 ali več leti, še vedno pa je doping prisoten, kar lahko vidimo ravno te dni, ko je zopet "padel" en od kolesarjev na Giru.

Knjiga, ki bralca predvsem pa športnika, ki so mu stvari še malo bliže ne bo pustila ravnodušnega in jo ne bo kr tako dal z rok. Žal pa bo pustila tudi pečat, saj bodo nekdanji idoli kr na nekrat....




Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2