Za ene začetek, za

druge pa samo nadaljevanje, tega kar počnemo že kar nekaj časa. In v te spadam tudi sam, v bistvu je začetek Novega leta zame samo menjava koledarja in nič drugega. Že dolgo ne, če sploh kdaj sem začel Novo leto z nekimi novoletnimi obljubami, ki so tako popularne med rajo. No men ni jasno zakaj bi neke spremembe začel z Novim letom, če to lahko narediš tud 17. septembra naprimer. kakor koli že zame in v bistvu za celo našo familijo začetek Novega leta ne pomeni nič, razen novih slik na koledarju, kjer se nato sploh tamali opazuje in čudi, kaj je to za en mali fantek na sliki.

Je pa Začetek leta prinesel končno nekaj prave zime v naše kraje s snegom in mrazom in upam, da bo to zdržalo nekaj časa, da se bo tudi narava mela malo čas spočiti. Seveda pa bo sneg dobrodošel udi z nas, da se malo naužijemo snežnih aktivnosti.

Sva si pa s Tatjano za začetek novega leta privoščla po dolgem času malo razvajanja v savni in ker je za nas pač najbolj primerna Rogla, tudi iz stališča, da je treba poskrbeti tud za varstvo, sva pač šla na Roglo. In to je v bistvu povod za nastanek tega teksta. Itak vem, da ko greš v nek turistični kraj v savno ali pa bazen, pač tam srečaš ljudi, ki tja grejo zato, ker imajo to pač vključeno v ceno ali še bolje, da so bojo pol lahko hvalili, da so bli v savni, recmo..... Že ob prihodu na vhodu naletima na nekaj vsaj po govorici sodeč Hrvatov, še natančneje Zagrebčanov. Že tako sem potegnu na uhe, da pač ona ne misli, bit naga v savni in da bo tam v "kupačem kostimu"
. Ja itak, mi tabogi hodimo tam sem pa tja nagi, oni ta bogati pa si lahko privoščijo kupači kostim. No k sreči so prvo navalili na bazen, v "kupačem kostimu" seveda, čez nekaj časa pa so se pojavili v savni. Prvo so si malo ogledovali okoli, seveda pri tem ogledovanju so gladko spregledali, da smo vsi oviti le v brisače, po njihovem razmišljanju sodeč, ke pač nimamo za "kupači kostim"... Po malo preučevanja so se odločli da grejo v parno savno, ker jeto najbrž najboljše za začetek. Ker pa ni čisto ziher, če je not dost toplo so se poleg kopalk ovili še v brisače. Me je že melo, da bi šel not, vzel šaluf in pošprical celo savno z njimi vred, da bi mli fajn mokre brisače. Ko so se naveličali so se zagnali ven in direkt proti bazenčku z mehurčki, ojoj, jih je Tatjana komaj ustavla in jim prijazno razložila, da bi blo fajn, če bi prvo šli malo pod tuš, preden svoj švic in mehčalec sprejejo v bazenčku. Za nameček, še to, da je bil v tej družbi prisoten tudi en mlajši močki, ki j bil več kot očitno Američan. No tolk, da inteligenca res ni pogojena s tem od kod prihajaš. V glavnem osni so kljub temu, da smo se vsi ostali obnašali čist nasprotno od njih, pač terali svoje dalje. Na tem mestu gre graja tudi savna-mojstrom, ki so to mirno gledali...

Na koncu lahk rečem samo, da je včas pametno, da gledaš okoli sebe, vprašaš ali pa ...


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2