Jesenska nedelja

in še to po nočni, se da res lepo izkoristit z lenarjenjem in poležavanjem. No to ne pomeni, da zjutraj nisem oddelal svojo "dozo", res tak po nedeljsko a vseen je blo fino, sploh tak po nočni, ko grem tečt v res čist mirni naravi čist v zgornjem toku Sotle, kjer zjutraj ni hrupa le tu pa tam keri od vaščanov me zaspano in mal čudno gleda, kaj za vraga delam v takem mrazu v tričetrt pajkicah in v pol temi, a se mi je mogoče zmešalo. No reče noben nič, pogledi pa povejo masikaj, a se bojo že navadli, mogoč pa so se že.

Finta je v tem, da se zdaj zares začenja najlepši del tekaške sezone, popolnoma neobremenjujoč tek, včas mal hitrej, pa spet bolj počas, ko imam spet čas, da pogleda tud okoli sebe in si tako podzavestno polnim baterije, narava pa beži mimo mene. Zdaj bom mel čas opazovat listje, ki bo počas izginjalo in travnike, ki bojo počasi spremenili barvo, ki bo na koncu tud bela. Točno to ja, zima, to je to kar zdaj čakam, čeprav nikoli zares ne preneham s tekom, ker tečem tud pozimi in se ne obremenjujem z mrazom in snegom, pa bo to res sproščujoč tek, ki mi bo pomagal spet zbrat misli in se razbremenit, od vsega, kaj se dogaja okoli mene. 

In, ker sem razen malih težav z stegenjsko mišico po Tran-Slo, sezono premagal skoraj brez poškodb, sedaj res nima smisla, da bi se kaj naprezal.

Edina "tekma", ki je pred mano je 6 urnih Sladkih, za katere pa se še nisem odločil, kaj in kako bi se jih lotil, ampak za to je še čas, vse ostalo pa je v bistvu veselo čakanje snega, ki pa je že čist blizu, saj je danes Pohorje že prav lepo pobelilo.

Je pa v tej zimi še ena tekaška prireditev, ki je res zanimiva, vendar sem že lani reku, da tem mene več ne vidijo, to pa je dobrih 53 kilometrov po Istri, ki pa mislim, da je letos res prestopil vse mere zdravega razuma. Roko na srce, je bila lani katastrofalna organizacija, no letos pa bo baje organizacija vrhunska, je pa tud štartninna taka, saj znaša v predprijavi 40 evrov, pol pa celih 50. No za primerjavo, jaz sem tud plačal na zadnjem maratonu v Italiji 40 evrov. In kaj sem za to dobil: Adidasovo tekaško majico, adidasovo vrečo in denarnico, pasta party pred ali po maratonu, avtobusne prevoze na štart maratona in iz cilja nazaj v hotel, okrepčevalnice na trasi in veliko izbiro hrane v cilju in pa seveda tuširanje in prevoz prtljage. Zato me res zanima, kak bo to zgledalo v Istri.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2