Z biciklom v Zreče mal drgač

kot ponavadi. Saj sem si tokrat izbral za traso pot čez Pohorje, ki smo jo lani pretekli na teku po Pohorju s to razliko, da sem jaz na Pesku nadaljeval do Rogle in se nato spustil v Zreče.

Pot je potekala iz Maribora z lahkotnim ogrevanjem do Peker, kjer se začne vzpon, ki le tu in tam malo popusti in tako se že po 15ih kilometrih nabere za 620 višincev. Nato sledi zavoj pri odcepu za dom na Pečkah. Od tu dalje se je potrebno le držati tabel z napisom PT in nimaš kaj falit. No tud trasa na trenutke postane bolj prijazna z kar nekaj spusti vmes, ki pa jim sledijo obvezni vzponi.

Tako cesta vodi dalje do Glažute in nato prosti Šumiku, ki je očitno zelo priljubljena točka za piknike, saj je bilo tam kar veliko ljudi, ki so veselo piknikirali in se hladili ob potočku, ki teče tam mimo. Nato sledi pot do Klopnega vrha do koder se cesta rahlo vzpenja in se da prav fajn pritiskat, če ti je seveda še ostalo kaj "dinamita" v nogah. Od Klopnega vrha pa do odcepa za Pesek pa pravi raj za gorsko kolo, fina cesta, ki gre malo gore dole in se da drvet skoz z hitrostjo okoli 35 km/h, no nato sledi še vzpon na Pesek in od ta še dobre 3 kilometrčke do Rogle, od tam pa samo še vratolomni spust, ki je bil danes podoben spustu v pečico...

Na koncu se je d dobrih 3 urah in pol nabralo za 67 kilometrov in 1565 višincev.
Tu pa še karta s profilom celotne Pohorske kolesarske transferzale, ki se nadaljuje še na Koroško.




Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2