Še zadnji od petih

tedno, ko sem z doma se kočuje. Res je, da sem komaj čakal da pridem na Finsko. Mal bolj bi mi sedlo, če bi bla zima, ampak vseen je OK. Je kr nekaj razlogov, da sem si želel videt to Skandinavsko državo, recimo, da sem zaljubljen v tek na smučeh in Skandinavija je pač pojem za ta šport, kot drugo pa imajo ti tapravo finsko savno. In seveda sem jo lahko poizkusil. Tradicjonalna finska "smoked"
savna je res nekaj posebnega. Po moje tona kamenja, ki ga ogrevajo več kot 8 ur tako, da spodaj zakurijo drva. V savni je vse polno saj po stropu od lesa, seveda so tud saje po klopeh, tak da maš mal črno tazadnjo. Tu pa je pol še obvezno pivo, ki se pije kr v savni. Po savnanju pa direkt v 10 metrov oddaljeno jezero. Ja z lahkoto bi preživel kak dan ali dva tam...

Kaj se tiče samega mesta je pa res nekaj posebnega. Leži na otočkih in je povezano z mostovi, zgradbe so za nas netipične in pa tud okolica... Vse okoli morje pa v bistvu nič ne spominja, da smo ob morju, drevesa in rastline bolj spominjajo na to, da smo nekje na celini.

Seveda za tek itak ni problem vedno se najde lepa potka ob obali, tud ogromno ljudi teče in kolesari tako, da je družba zmeraj.

Tako mojga izobraževanje ja konec, jutr pa domov. Komaj čakam!







Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2