Spremebe

v načinu ukvarjanja s športom prinašajo zanimive stvari. No pa da začnem z spremebami. Kot že tolikokrat povedano pa še enkrat, tečem ne že peti mesec, ja res je peti mesec. To kar se je včasih zdelo nepredstavljivo je sedaj popolna realnost. Edino zaradi česar pogrešam tek je to, da lahk v kratkem času narediš dober trening, ko pač časa nimaš na pretek in zaradi tega bom tud še tekel, ko spravim ahilovo čist v red, dokler pa tega ni pa tud teka ne bo. 

Torej namesto teka sem v jeseni kolesaril in delal vaje za moč, zdaj v zimskem času pa kolo nadomeščajo tekaške smuči. Torej alternativ je dovolj. Kar se tiče vaj za moč delam predvsem vaje z lastno težo, malo pa si pomagam tudi z lahkimi utežmi, beri 5 kg, z dvema kettlebeloma, ki tud nista pretežka, 12 in 16 kg ter pa trakovi TRX, ki pa jih trenutno nimam, oz. so nekje v izdelavi. Kar se tiče vaj so tu počepi, vojaški poskoki, sklece, trebušnajki na žogi, izadni koraki naprej in nazaj in pa sedaj tako popularni plenki, kak se reče po Slovensko pojma nimam. Sicer ne vem kaj je tu problem pri teh plenkih, jaz jih delam po 5 do 8 po dve minuti.

No zdaj pa k spremembam. Prva je to, da sem pridobil ene 5 kil, no pa niso vse mišice je pa dosti... Če bi hotel malo več mišic in mal manj špeha bi se pač moral odpovedat sladkarijam, kar pa je pr meni za enkrat nemogoče. Po moje bi se temu odpovedal le če bi bil s tem obsojen na smrt. Je pa druga velka spremeba to, da moje telo oz. mišice niso več tako zakrčene, kot so bile ko sem veliko tekel. Ne nisem zdaj ratal gumica je pa res, da ko delam vaje za moč ne čutim zategnjenosti v mišicah.

Pa še nekaj, včeraj sem po posvetu z ortopedom šel naredit preiskave holesterola, po nekih mnenjih bi lahko povišan holesterol imel za posledico povečane vnetne procese v telesu in torej dolgo trajajoče težave z mojo tetivo. No očitno temu ne bo tako, saj so izvidi normalni. Kljub temu, da pri nas kuhamo le na svinjski masti in da mi ocvirki in slanina nista tuji je moj holesterol čist OK, edino kar pa je slabo pa je vrednost vitamina D, kar me kar malo čudi saj sem dosti na soncu in se nikoli ne mažem z zaščitnimi mažami. No bom pač mogu mal dodat tega vitamina v kaki drugi obliki.

No zdaj vidim, da je tek fajn stvar, ko človek nima časa in lahk tako v kratkem času naredi veliko za svoje telo in počutje, če pa je časa nekaj več pa bom jaz od zdaj dalje raj poiskal kako alternativo ;) Glav je da se miga.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2