Kartice

"ugodnosti" a kakšnih ugodnosti... Res se ne da več v normalno trgovino, da nebi rabu na blagajni se mal manj ko tepst z blagajničarji, da jim dopoveš, da prvič nimaš kartice in drugič, da jo tudi ne boš mel. Ja pi... no zaka rabim zdaj kartico da bom še bolj zasipan z neumno pošto in pa maili od katerih je 99% itak samo reklama in kvazi popusti. Za crknat res. Greš v trgovino pa že: "A kartico imate???" "Ne nimam!" "Pa bi jo meli???" "Ne nebi!" In to čist vse povsod, no skoraj vsepovsod. K sreči obstaja trgovina, kjer nakupiš plačaš in adijo. Pa ne bom prehit hvalu in govoril kera je to, da ne bom kaj hitro presenečen. Ampak res je zadeva prišla že tako daleč, da je že več kot tečno in prav razmišljam, da si boma dal delat majice s kakim napisom naprimer, NIMAM IN NOČEM VAŠE KARTICE! Al kaj naj, ker je že prav moteče. Eto primer, zjutraj grem na bencinsko, natankam in pol človek če plačat, pa že: "Kartico ugodnosti mate?" "Ja kakih ugodnosti pa, a bom lahk cenej tankal?" Hmm, ja no, ne glih:" "No pol pa jo ne rabim, pa kaj sladkega tud ne bom, raje povem že vnaprej!" In vedno je tako, človek če v miru natankat avto in plačat, če pa bi šel v šoping pa to ziher ne bo na bencinski.... Res bom začel tankat na Hrvaškem al pa v Avstriji kaj mi bo bližje v določenem trenutku, no čez Hrvaško se vozim kar velik, te pa naj majo oni moj dnar, sam da v miru natankam in grem. 

No pa saj ni to edini primer. Kdaj prej je obstajala še kakšna trgovina z gradbenim materialom, kjer niso meli teh famoznih kartic, no sedaj tud tega ni več, itak pa ne moreš mimo blagajne, da te še tam ne posilijo z super ugodnimi izdelki....

A smo res Slovenci al smo Slovenceljni in se damo nategnat z vsako malo kvazi ugodnostjo in že letamo po trgovinah in kupujemo z nevem kakimi popusti in to petek in svetek. Očitno že če ne nebi še zadnja dva trgovca, ki sta imela zaprte trgovine ob nedeljah tudi le ta odprla svojih vrat, ker sta pač ugotovila, da pač raja na sončni strani alp nima drugega hobija kot pa v nedeljo lazit po trgovinah. Po nekod pač ljudje ob nedeljah posedajo na soncu v parkih ali pa kafetkajo doma na tersi, no v Sloveniji pa raja v nedelo zjutraj leti v trgovno in nakupuje kot da je edini dan v tednu, ko so trgovine sploh odprte. Bolano. No pa seveda nikoli ne pozabijo vzeti seboj svoje kartice za "mega" popuste. 

Ja res je, Slovenija je še vedno v krizi, ampak ta je v naših glavah in pameti, ki je očitno že zdavnaj nimamo več!

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2