Preskoči na glavno vsebino

Zima

se tudi letos ni izneverila. No mogoče je v dolini res skoraj da ni blo čutit pa je na Pohorju snega več kot dovolj, še sedaj ko je že marec in nekateri že težko pričakujejo pomlad. No jaz zase vem, da me še čaka kar nekaj dni na snegu, potem pa počasi presedlam na bicikl, no pa tud kak tekaški kilometer pričakujem prav kmalu, da mi bo ratalo naredit. Začet pa bo potrebno res z občutkom, se pa mi zdi, da kar zavestno prestavljam dan ko bom spet začel tečt, kar je po svoje čist OK saj sem oblubil, da začne šele ko bo tetiva čist 100%. kakor koli že imam v kleti dve dvokolesni rešitvi, pa še tekaške rolke so v enem kotu že kar precej prašne tako, da nekaj se bo že najdlo, da se bo migalo.

Pa še nekaj zimskih utrinkov od včeraj, kdo bi si mislu, da je že marec ;)
Je pa še ena odlična stvar tega da ne laufam, ker sedaj preživim veliko več časa na snegu, saj treningi le redko trajajo manj ko dve ure. Tako, da si res nafilam pljuča z frišnim Pohorskim luftom.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...