Napredek

ki sem ga dosegle pri kolesarjenju je od lanskega leta pa do letos res velik. Za hec sem šel malo gledat lanske in letošnje čase voženj. K sreči lahko hitro naredim primerjavo saj imam par standardnih krogov, ki jih vozim tako s cestnim kot z gorskim kolesom in tako je z lahkoto potegniti nekaj zaključkov.

Evo primerjava med lani in letos. Trasa je ista se pravi na Pohorje po Kordeku pa potem Glažuta, Cojzarica, Areh, Bellevue in spust v Hoče ter domov. Trasa je dolga cca. 52 km in ima cca 1300 vm.

lani


letos


Razlika je več kot očitna.Tempo, ki ga lahko držim letos je mnogo večji, kar se na koncu pozna tudi na hitrosti. Z traso opravim za več kot 10 minut hitreje.

Še večja pa se je pokazala razlika letos na krajši trasi Eko maratona. Trasa ni popolnoma identična, saj sem letos dodal še malo čez 8 km, se pa pozna na skupni povprečni hitrosti, ki je kljub dokaj razgibani trasi z kar nekaj višinci letos prevožena z 30 km/h v povprečju. Za lažjo predstavo za kako traso gre je tu profil trase. Po moje se lahko šteje med srednje zahtevne tako po dolžini kot po višincih.



lani


letos


No za primerjavo pa še ena ravninska vožnja po Dravskem polju. Na teh vožnjah z lahkoto držim povprečno hitrost med 32 in 34 km/h. No da povem, da se vozim vedno sam in da nimam zavetrja, ki je na cestnem kolesu lahko velik zaveznik.

Večinoma ravninska trasa, najprej do Ruš, nato pa obrat in nazaj čez Pekre do Hoč in nato še po Dravskem polju. Povprečna hitrost pa 32,4 km/h. 



Razlika med lansko sezono oz. drugo polovico lanskega leta, ko sem prenehal z tekom je več kot očitna. pozna se mi predvsem na vzdržljivosti na kolesu, saj lahko sedaj držim konstanten tempo dalj časa, kar se pozna predvsem na cestaku, ko ni toliko možnosti za počitek, še posebej če je trasa ravninska. In če sem se lani boril, da sem iz Peker do Bellvueja prišel v 50 minutah mi sedaj to rata brez posebnega naprezanja, če pa se malo potrudim pa sem z lahkoto na vrhu v 45 minutah.

Kar pa je pri vsem najbolj pomembno pa je to, da nimam težav s poškodbami, ki so me pestile pri teku in pa, da lahko dolgo časa vztrajam pri višjem pulzu, ki pa še vedno ni tako visok, da bi mi lahko povzročil velike težave in prekurjenost telesa, kar pa je pri teku veliko težje (vsaj zame).

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2