Balkan

smo in bomo še nekaj časa. Žal je tako in keremu to še ni jasno mu res izrekam sožalje...

Edino kar imamo evropsko so kupi trgovin in pa seveda cene v njih, kar pa žal ne odvrne nakupovalne mrzlice slovenčkov, da nebi trumoma drli in nakupovali vse povprek v vseh mogočih urah dneva in dnevih tedna. Ampak to je zgodba o kateri sem pisal že x-krat in kot bi lahko rekli "Psi lajajo, karavana gre dalje"

Nisem eden tistih, ki gi na veliko hodil k našim severnim sosedom, tu pa tam kak ajnkauf v Ikei, kot rečemo to pa je tud vse. Drgač pa grem največkrat bolj ali manj samo skozi Avstrijo in še to največkrat s kolesom, pozimi pa le če res ne najdem kake zaplate snega pri nas na kateri lahk vsaj mal zapeljem tekaške smuče. Evo in včeraj sem šel do Pirkdorferseeja, male vasice blizu Pliberka pod Peco, kjer jim kot po čudežu uspe urediti lepe proge za tek na smučeh, če so le temperature vsaj približno blizu minusa. Prideš, plačaš nekaj evrčkov in lahk tečeš in ne samo to, tud ko je tema se da saj imajo celo zadevo tud osvetljeno, pa še radio lahk poslušaš preko zvočnikov. Pa da ne bo kdo mislil, da je to na vem kaki višini, vas je pod Peco in je mogoč na dobrih 700 metrov na morjem. Ampak, če je volja se vse da, očitno.

In pol pogledam k nam, konkretno na Roglo. Višina konkretna, preko 1500 metrov nad Jadranom, umetnega snega več kot dovolj, žal pa ne tudi za tiste, ki smo kupli sezonsko karto za tekaške, za nas je dober samo naravni sneg, če seveda je, če pa ne, pa nam ostane bentenje ali pa vožnja do Pirkdorferseja.

In tu se vprašam, a ne znamo ali nočemo ali ne moremo, mislim, da kar vseskupaj.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2