Preskoči na glavno vsebino

Poslušanje

podcastov mi že nekaj časa pride prav, da si s tem krajšam čas na kolesu pri telovadbi ali pa pri vožnji v avtu. Bolj redno poslušam razne podcaste od kar imam Iphon, saj je dobra naprava pač pri tem ključnega pomena in pa seveda vsi najboljši podcasti so pač na Itunsih in od tam jih je najlažje spremljat in si jih nalagat, oz. za to ni treba skrbeti, če se na kak podcast naročiš se pač naloži sam, ko pride nov.

V začetku sem predvsem poslušal tuje podcaste, ki so obdelovali teme o zdravi prehrani in športu in takih je cel kup. Sedaj sem nekako omejen na Bena Greenfeilda, Trailrunnernation, Obstacledominator in Enduranceplanet, kar se tujih tiče. Če je kak zanimiv, ki bi me lahko zanimal a me nanj opozori Tatjana, ki pa jih posluša nešteto hahaha.

Od domačih sem do sedaj poslušal predvsem Toplovod, ki je drugače skoraj vsak torek zvečer na Valu 202 in pa radio GAGA z legendarnim Sašo Hribarjem. Dve oddaji, ki res poskrbita za zdravo razvedrilo. 

Pred nekaj časa pa sem naletel na spletno stran apparatus.si, na kateri pa je zbranih kar nekaj podcastov na različne teme, od filma, športa, tehnike, humorja in še in še. V bistvu vsak najde nekaj zase. Jaz za enkrat poslaušam najbolj dva od njih, to sta podcasta Glave in pa Podrobnosti. Prvi me je spravu do tega, da sem zače gledat Game of thrones in pa še kero od serij bom na račun tega podcasta zacahno in pogledal. Voditelja sta ustvarjalec apparatusa in pa komik Pižama, ob njima pa še kup zanimivh gostov s katerimi obdelujejo predvsem razne serije, nadaljevanke in podobne reči.

Podrobnosti pa je podcast v katerem voditelja, prvi je šef cele strani, drugi pa znan košarkar Boki Nachbar, gostita razne goste iz športa in pa tudi drugih področij in je res tak kot je naslov, saj večkrat gre v podrobnosti, ki človeka nasmejejo do solz. Mogoč je prav, da omenim še kdo je oče vseh teh podcastov, to je Anže Tomič, človek veliko talentov, kolk se da razbrat iz iformacij, ki so dostone na netu in res prava faca, eni ga že imenujejo Slovenski podcast car, s čim se moram kar strinjat.

V glavnem dejstvo je da se tud pri nas delajo  ali bolje rečeno so se začeli delati dobri podcasti, ki so vredni poslušanja in so v bistvu poleg dobrih knjig dobra sprostitev ali pa zapolnitev časa, ki ga prebijemo v avtu ali pri teku, kolesu ali pa kar tako ko nimamo kaj pametnega za počet.

Torej, če nimate kaj počet poiščite kak dober podcast in poslušajte ter se kaj naučite ali pa se samo malo razvedrite.

Aja pa da ne pozabim, cela stvar me je tolk navdušla, da sem odpru tud twitter account, torej, če me kdo hoče spremljat ali pa kaj čivknit me lahko tud TU


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nujno zlo

so nekatere stvari, ki jih pač spremljajo naše življenje. V bistvu gre za stvari brez katerih bi lahko preživeli po drugi strani je pač naš način življenja tak, da brez tega pač ne gre. Pa se tokrat ne bom obregnil ob število avtov v družini ali pa ob številu oblačil, niti o številu čevljev.
Tokrat se bom dotaknil storite brez katere danes ni nobeno gospodinjstvo. Gre za televizijsko internetni priključek, ki je nujno zlo vsakega gospodinjstva. In tega se zavedajo vsi ponudniki ter nam tako počasi evro po evro zvišujejo ceno. Torej vsake tolko pride obvestilo, kako nam bodo recimo povečali hitrost prenosa in seveda dodali kak evro na položnico ali pa dodali kak program in spet dodali tudi evro, pri mobilni telefoniji pa povečajo število giga bajtov prenosa, ker neskončne minute pogovorov se pač ne da več povečat, pa seveda ne pozabijo dodati evro ali dva na položnico.
In kaj lahko naredimo pri tem mi? Ko malo gledam ponudbo tega in onega ugotovim, da ne prav veliko, sploh ne pri ponu…

In čudak leta 2019 je...

ja jaz kdo pa drug. Bom malo argumentiral to trditev, namreč v času v katerem živimo moje obnašanje najbrž ni niti malo primerno. Zadnje dni veliko premišljujem o tem kaka družba smo, kako se obnašamo drug do drugega, koliko naredimo drug za drugega, kaj naredimo za to, da bi nam nam lahko bilo bolje in lepše. Žal sem tu zelo pesimističen in vidim, da kot družba kljub vsemu napredku krepko nazadujemo. Medsebojni odnosi so na nuli, vsakega vse moti, kar je v tem času ko nas je vedno več lahko velik problem, vsak gleda le na svojo rit in vidi samo napake drugih. Kljub temu, da vsi vemo, da današnje ravnanje družbe pelje ta naš ljubi planet v pogubo pa se malokomu zdi vredno kaj narediti, da bi to vsaj malo upočasnili, če ne že ustavili. 
Žal, res tole ne bo nek optimistični spis in žalosten sem ko gledam ljudi okoli sebe kako se obnašajo in, kako so nestrpni, kako ne naredijo nič za dobro družbe ampak se jim zdi veliko že to, da so poskrbeli za lastne riti. To se odraža na vsakem korak…

O jebiveterstvu drugič

in zadnjič. Torej moj zapis je povzročil kar nekaj odziva, žal le malo javnega in vse preveč takega na štiri oči. Na zadnje tudi z mojim šefom, ki ni bil najbolj zadovoljen z napisanim in mi je to tudi povedal, seveda je celotno stvar tudi argumentiral in moram rečt, da ga do neke mere razumem.
Vse preveč je dejavnikov, ki vplivajo na to v kakšnih razmerah delamo in v kakšen delovnem času. 
Ampak ta zapis je logično nadaljevanje na odzive bralcev, ki so bili kot sem povedal največkrat taki na štiri oči. In ravno v tem je težava, saj se vse preveč razglablja o tem kaj in kako naj bi bilo na štiri oči in vse premalo se o tem pogovarjamo bolj na široko. A kje so za to razlogi... Bistveni je ta, da vsak najraje skrbi za svojo rit, se noče izpostavljati in kritizira nekje za ovinkom, kar je seveda najlažje. Mogoče se komu zdi, da se itak ne bo nič spremenilo in, da se ne splača, kar nekaj pa jih je tudi takih, ki so odvisni od službe, saj z prevelikimi željami za materialnimi dobrinami sa…