Preskoči na glavno vsebino

Poslušanje

podcastov mi že nekaj časa pride prav, da si s tem krajšam čas na kolesu pri telovadbi ali pa pri vožnji v avtu. Bolj redno poslušam razne podcaste od kar imam Iphon, saj je dobra naprava pač pri tem ključnega pomena in pa seveda vsi najboljši podcasti so pač na Itunsih in od tam jih je najlažje spremljat in si jih nalagat, oz. za to ni treba skrbeti, če se na kak podcast naročiš se pač naloži sam, ko pride nov.

V začetku sem predvsem poslušal tuje podcaste, ki so obdelovali teme o zdravi prehrani in športu in takih je cel kup. Sedaj sem nekako omejen na Bena Greenfeilda, Trailrunnernation, Obstacledominator in Enduranceplanet, kar se tujih tiče. Če je kak zanimiv, ki bi me lahko zanimal a me nanj opozori Tatjana, ki pa jih posluša nešteto hahaha.

Od domačih sem do sedaj poslušal predvsem Toplovod, ki je drugače skoraj vsak torek zvečer na Valu 202 in pa radio GAGA z legendarnim Sašo Hribarjem. Dve oddaji, ki res poskrbita za zdravo razvedrilo. 

Pred nekaj časa pa sem naletel na spletno stran apparatus.si, na kateri pa je zbranih kar nekaj podcastov na različne teme, od filma, športa, tehnike, humorja in še in še. V bistvu vsak najde nekaj zase. Jaz za enkrat poslaušam najbolj dva od njih, to sta podcasta Glave in pa Podrobnosti. Prvi me je spravu do tega, da sem zače gledat Game of thrones in pa še kero od serij bom na račun tega podcasta zacahno in pogledal. Voditelja sta ustvarjalec apparatusa in pa komik Pižama, ob njima pa še kup zanimivh gostov s katerimi obdelujejo predvsem razne serije, nadaljevanke in podobne reči.

Podrobnosti pa je podcast v katerem voditelja, prvi je šef cele strani, drugi pa znan košarkar Boki Nachbar, gostita razne goste iz športa in pa tudi drugih področij in je res tak kot je naslov, saj večkrat gre v podrobnosti, ki človeka nasmejejo do solz. Mogoč je prav, da omenim še kdo je oče vseh teh podcastov, to je Anže Tomič, človek veliko talentov, kolk se da razbrat iz iformacij, ki so dostone na netu in res prava faca, eni ga že imenujejo Slovenski podcast car, s čim se moram kar strinjat.

V glavnem dejstvo je da se tud pri nas delajo  ali bolje rečeno so se začeli delati dobri podcasti, ki so vredni poslušanja in so v bistvu poleg dobrih knjig dobra sprostitev ali pa zapolnitev časa, ki ga prebijemo v avtu ali pri teku, kolesu ali pa kar tako ko nimamo kaj pametnega za počet.

Torej, če nimate kaj počet poiščite kak dober podcast in poslušajte ter se kaj naučite ali pa se samo malo razvedrite.

Aja pa da ne pozabim, cela stvar me je tolk navdušla, da sem odpru tud twitter account, torej, če me kdo hoče spremljat ali pa kaj čivknit me lahko tud TU


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

40 days

in odštevamo. Ker se začne postno obdobje je to več kot odličen čas, da se tud jaz odpovem vsajza 40 dni moje največje pregrehe, seveda to so sladkarije. OK, že v štartu povem, da se vsemu sladkemu ne mislim odpovedat, pač pa se bom držal bol "zdravih" sladkarij. Ali bolje rečeno "low carb" varjanta. 
Kar se treningov tiče vse po starem, še vedno več treningov naredim z kettlebeli, dodajam pa nekaj treningov za vztrajnost in splošno kondicijo. Sicer je to zimo kaj malo teka na smučeh, zato pa dodajam tek in pa kolesarjenje, vendar ne pretiravam z številom treningov. Zdaj pa meter v roke pa da vidimo kako je stanje. Tehtal se ne bom, ker me kile v bistvu ne zanimajo, zanima me samo razporeditev teže.
PAS 83cm
PRSA 103 cm
RAME 119 cm
STEGNA 59 cm

Torej se merim ponovno čez 40 dni.


O športu pa

skoraj nič ne napišem več v tem blogu. Pa to ne pomeni, da ne športam. Brez tega pač ne gre in januar je bil prav pester, na Rogli sneg, ki omogoča snežne radosti, v dolini pa skoraj pomladno tako, da je tud kolo najdlo pot iz kleti. Vsega po malem torej. No malo več kot zadnji čas sem tudi tekel in zadnjič probal tudi kako je, če tempo malenkost dvignem. Seveda dobrih 5 minut na kilometer ni bogvekaj a ker nima nekih ambicij po tekmah se mi zdi kar ok, da lahk slabih 10 km z lahkoto držim tak tempo. No seveda sem bil naslednji dan celi zategnjen pa tud leva tetiva ni bla prav zadovoljna z mojim početjem ni pa tudi pretirano protstestirala. Ko omenjam tetivo je to v bistvu tista tetiva, ki me je sedaj bo že štiri leta, ko me je oddaljila od teka. Vmes sem kar malo obupal, da bo kdaj popolnoma vredu a sem se odločil za še en poizkus in danes grem še na Inštitut za športno medicino pa, da vidimo kaj bom zvedel. V bistvu bom poskušal najti kak konzervativen način za popolno ozdravitev, …

Posiljeni ali prisliljeni

so od ponudnikov, ki nam omogočajo komunikacije, interneta in televizije. Pred začetkom leta so nas prijazno obvestili, da bodo podražili storitve mobilne telefonije in televizije, kar v mojem primeru naša 3 evre na mesec, se pravi skoraj ena naročnina več na leto.
Ampak v čem je težava, no vsaj jaz jo vidim, ne vem kako je z vami. Večina nas ima tako imenovano paketno storitev pri enem ponudniku, ki pa najbrž ni najcenejša opcija, vsaj tako se mi zdi, najbrž bi bilo ceneje malo pobrskati pri različnih ponudbah pri konkurenci, ampak o tem kdaj drugič. 
Bolj sporno, kot to, da paketna ponudba najbrž ni najcenejša je to, da v bistvu plačujemo za nekaj kar v bistvu sploh ne uporabljamo. Naprimer, doma imamo nameščenih okoli 130 TV programov, od tega jih jaz gledam mogoče 10, pa sem zastavil številko zelo visoko, če prištejem še ene tri, ki jih stalno gledajo otroci smo ajde na 15, da zaokrožim. Ostane 115 programov, ki jih plačujem a jih nikoli ne gledam. Torej sem prisiljen plačevati z…