Preskoči na glavno vsebino

Ultra

tekači, kolesarji, plavalci in ne vem kaj še vse smo narod Blatnodolcev. Seveda med njih spadam ali pa sem spadal tudi sam. Se pa tu postavi vprašanje zakaj je to tako. Odgovor pa je sila enostaven, za »ultra« rabiš samo vztrajnost, čas in malo ali pa več denarja, ko pa hočeš kaj drugega pa rabiš še talent, ki pa ga ima samo peščica, ki pa seveda pol ni več ultra pač pa je kaj bolj resnega s čimer se da tud živet bolj ali manj dobro ampak opažam, da se da. Ultra pa je bolj ali manj promocija samega sebe v povezavi, no to pa predvsem v zadnjem času z dobrodelnostjo. Ja vem, da se boste sedaj nekateri zgražali nad tem kar sem prav kar napisal, vendar pa ne odstopam od tega, da je večina tega kar nekateri počnejo samopromotivne narave. Jaz lahko nakažem na primer za Botrstvo, ki se mi zdi odlična akcija na Val-u 202, vsak teden nekaj denarja čist simpl z SMS-jem pa tega ne bom obešal na velik zvon pa verjamem, da nisem edini, ki to počne. Zadnjič sem v »hecu« napisal, da začenjam lajkohod po Sloveniji, ker večina tudi počne, pod pretvezo dobrodelnosti in ne vem česa vse še.
 Mal sem zašel. Tema današnjega pisanja je popolnoma nekaj drugega, ampak ma pa nekaj skupnega s tako popularnimi ultra zadevami. Torej podobne stvari, kot za ultro so potrebne, da si pridobiš kos papirja in z njim naziv, ki ti ga izda neka bolj ali manj samooklicana šolska inštitucija v kateri podeljujejo zveneče nazive na podlagi bolj ali manj prepisanih diplomskih, magistrskih del in bog ve česa še. V bistvu gre za to, da rabiš čas, ki je v bistvu relativna stvar saj se to sedaj bolj ali manj reši preko spleta, definitivno rabiš denar, ker pač to ni poceni in pa mal vztrajnosti. Evo in to se lepo poklopi s tem da smo Blatnodolci res narod ultrašev. Glede na to, da bi bilo prav zanimivo pogledat kolko prebivalcev ima na papirju kako visokošolsko ali pa še kako večjo izobrazbo glede na število prebivalcev glede na povprečje EU. Po mojem smo v samem vrhu, če pa ne pa smo v vrhu tega koliko od teh ljudi ima plagirano diplomo. Sreča pa je, da jih večina ne bo zasedla kakih zvenečih delovnih mest, ki bi bile na očeh javnosti. Resnici na ljubo pa jih je kar veliko s takimi papirji v udobnih stolčkih javno upravnega stroja, kjer zasedajo relativno dobro plačana delovna mesta, če pa že niso super plačana pa je vsaj za sigurno, da so zajamčena, še bolje pri tem pa je da na njih le malokdo odgovarja za svoje (ne) delo. Mal sem preletel podatke o številu faksov v Sloveniji, Po podatkih iz googla jih imamo 90. Koliko od teh jih je res kredibilnih pa vedo tisti, ki so hodli na taprave fakse. Jaz sem bil deležen samo Višješolskega sistema pod okriljem države, ki pa so ga resnici na ljubo vzeli precej resno in tako pač nisem bil deležen nekega popusta, tud pri pisanju diplome ne. Kaj več od tega  pa nisem, ker pač nimam viška časa, še manj pa denarja in o tem ne bom direkt sodil. Sem pa ziher, da dokler bo pomembna samo stopnja izobrazbe se pravi papir, ki ti ga bo nekdo naprintal ne glede na to kolk je za tem papirjem vloženega dela in znanja pač bo tako kot je. Sprememba se bo zgodila, ko bo poleg papirja pomemben podatek tudi to, kje si diplomiral in pri komu. S tem se bomo sigurno izognili mnogim blamažam, ki jih nato vsi mediji z veseljem pograbijo in nato premlevajo, do naslednje afere ali nekega dogodka, pa upam, da to ne bo strmoglavljenje letala. Pa da smo si na jasnem še nekaj, jaz največjo krivdo za nastanek takih traparij ne prisojam piscem ampak njihovim mentorjem, saj naloga mentorja je, da prekontrolira verodostojnost izdelka, katerega mentor je. No tolko malo pa sem tudi sam napisal diplomsko, da vem kaj je bila naloga mojga mentorja, ki jo je pri meni morm priznat vzel z vso resnostjo, najbrž tudi za to, ker je dal nekaj na svoj ugled. Tako, da je pri tem vprašljiva tudi mentorjeva kredibilnost.
Za konec pa samo še to, ali je res edino merilo, da nekdo lahko nekaj dela, določena stopnja, ki jo dosežemo v nekem šolskem sistemu pa čeglih je ta bolj sistem bol podoben temu, daj ti men dnar jaz pa teb papir, kajti vsi vemo kaj nam na koncu šole, predvsem take prej opisane ostane. Izobrazba.

Zdaj pa zares še čisto, čisto za na konec, po moje je velika med kao pametjo in inteligenco.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...