Preskoči na glavno vsebino

Navodila

za uporabo facebooka. To mi je prišlo na misle pred nekaj dnevi, da bi bilo potrebno izdati. Pa da takoj razjasnim, da tudi sam spadam med povprečne uporabnike te spletne strani. Ampak kaj se mi zdi pri tem sedaj tako zelo sporno ali pa narobe.  V bistvu vedno bolj vse. Sicer je najbrž to osnovni namen same strani pač objavljanje sebe in tega kaj delaš, OK s tem se jaz lahko strinjam, ne morem pa se strinjati s tem, da pa je vse v našem življenju tako faking lepo, ker pač jaz nikoli ne zasledim, da bi kdo napisal ali pa objavil fotko, ko gre kaj narobe ali pa ni vse glih tako lepo, kot se na prvi pogled zdi. Noben ne napiše, danes pa sem se spiču doma z ženo ali pa objavi slike polomljenih črepinj, ki so ostale, kot rezultat družinske vojne, no OK mal pretiravam pa vseglih, vsi samo pišemo kak se mamo radi in kak nam je lepo. Ne smem pozabit še seveda nepogrešljivih slik naših obedov, zdrave prehrane, raznih varjant dijet in vsega zdravega kar spravimo v naše želodčke, nisem pa videl še nikogar, ki bi objavu sliko zažganga mesa, al pa peciva, ki ima neko nedoločno obliko, ali pa napol pojedeno vrečko čipsa, ki je ostala kot rezultat večernega sedenja pred TV-jem. Ah kje pa to se ne spodobi, spodobi se pa oznanim širnemu svetu, da sem navsezgodaj zjutraj živel zelo zdravo in sem šel tečt ali pa na najomiljeni hrib.
Sedaj pa se postavlja vprašanje zakaj pa to sploh delamo?? Lahk sem tipičen prebivalec blatnega dola in rečem, da to delamo za to, ker pač hočem, da mi bojo drugi fouš, naj vidijo kaj vse mam kaj vse si privoščim in kako zdrav živim in da sem oh in sploh. To je bila tipična špekulacija slovenčka, možna pa je tudi druga varjanta, ki je malo verjetna ta pa je da sem to v bistvu res jaz, da tako pač je moje življenje, da mi je postlano z rožcami, da imam najboljšo ženo, da smo moji otroci najbrž potomci Einstaina in kako naj potem objavim kaj slabega oz. groznega, če pa se mi to preprosto pač ne dogaja. O srečen jaz, res in pol ste mi lahko upravičeno fauš.
Dobro primerjavo glede facebooka sem slišal zadnjič, da gre v bistvu pri vse tem, da pač nekoga povabiš v svojo hišo in mu pokažeš samo prostore, ki so brezhibni, ne boš ga pa peljal v klet al pa na podstrešje, kjer je vse nametano in razmetano, valjda, da ne.

Na koncu še enkrat poudarim, da sem tudi sam tipičen uporabnik, ki pa se nekako poizkušam izvleči iz primeža teka tipicizma, in pa sa sem vam vsem fauš, vsem, ki jeste samo dobro hrano, vsem ki zdravo živite in športate in vsem, hodite na najlepše dopuste.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...