Preskoči na glavno vsebino

Hitimo,

a se tega sploh zavedamo pa je drugo vprašanje. 

Skor sigurn sem, da se ne zavedamo vsega, kar gre tako ali drugače mimo nas. Pa kako se sploh bi, ko pa se pehamo za nesmisli tega življenja, ko je zunanji videz, pa četudi retuširan pomembnejši od tega, kaki v resnici sploh smo, ko so objave na FB pomembnejše od tega, da smo skupaj in da se zavemo, da pač ni potrebno čist vsake stvari deliti z drugimi ali pa vedeti, kaj drugi delajo. V večini primerov so vse te stvari itak zrežirane za občinstvo in so daleč od realnosti.  A, če bomo za vse to kaj se dogaja okoli nas in v kaj smo potegnili sami sebe, okrivili današnji čas potem nam pa res ni več pomoči. Najlažje je res rečt, kako hud tempo nas priganja, pa kako se brez tehnike nič več ne da in, da za nič več nimamo časa. Pa je to res? Ka pa vem... Če imamo čas preždeti na raznih družabnih omrežjih ure in ure, pol očitno čas ni tak hud problem. Jaz se z vsemi štirimi upiram vsemu temu, če pa mi v bistvu vse to uspeva pa ne vem če najbolje. 

Mogoč so male spremembe tiste, ki bi naredile velike premike. Mogoče namesto, da buljimo vsak v svoj telefon ali pa buljimo v take in drugačne bedarije na TV-ju bi bilo bolje, da se malo družimo, se kaj pomenimo in res preživimo nekaj kvalitetnega življenja. Mogoč lahko male spremembe naredijo veliko za boljše počutje. Recimo že, da vse vsi skupaj zberemo in se družimo ob dobri hrani, da je kuhanje in nato prehranjevanje družinski "event", ne pa da se vsak po svoje najemo in nato vsak v svoj kot.  Ne vem, pač predlog, mogoč kdo drug najde še kaj boljšega.

Resnica je pač ena, da so naši bližnji tisto največ kar imamo, vse ostalo je bolj tak tak. Že iz lastnih izkušenj vem, da si lahko še tako marljiv in priden delavec a, ko te na enkrat več ni tam ne mine dosti, ko nihče več ne pomisli na tebe, le domači so tisti, ki ti stojijo ob strani v vsakem življenjskem obdobju, naj bo dobro ali slabo in družina je ena in edina na katero se lahko zaneseš vedno. Torej, vzet si je treba čas za svoje bližnje pa če tudi na račun FB ali drugih bedarij, ki nas spremljajo v tem času, ki tako hiti mimo nas.
Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...