Zima, mraz, sneg, kaos

in to na cestah. Ki ga je povzročilo zadnje sneženje vedno znova postavlja na plan vprašanje. Ali res cestarje kljub napovedim sneg vedno preseneti, ali pa smo za nastalo zmedo krivi sami.

Odgovor je na dlani, za večino težav, ki nastanejo na seti so ali bolje rečeno smo krivi vozniki sami. V prvi vrsti bi bilo pametno, da se v takem vremenu ne spravljmao ven, če to ni res nujno potrebno, mogoče bi lahko razmislili tudi o kaki alternativi, naprimer vlak, no jaz zase ve, da bi bi. Ja, vem, da vi nimajo te možnosti, a ko bi jo izkoristili vsaj tisti, ki jo imajo bi bil to že uspeh. Potem pa imamo tu še kup voznikov, ki precenijo svoje vozniške sposobnosti, ki so v večini slabe že ob normalnih pogojih in recept za kaos je tu. Potem pa so tu še posebna kasta, ki so na cesti, to pa so vozniki tovornjakov, za te pa je splošno znano, da ne upoštevajo ničesar in pri ogromni količini, ki se jih prevaža po naših cestah, ki so nekatere milo rečeno neprimerne skoraj za osebna vozila je recept za kaos tu. Samo eno tovorno vozilo je dovolj, da zapre celotno cesto in s tem zapre promet, kar pa je še huje zapre tudi pot tistim, ki se trudijo počistiti ceste. 

a na koncu je vedno isto, mediji iščejo odgovorne, nabijajo enkrat na tnalo cestarje, nato policijo, tu pa tam pa tudi voznike. A to je po enem dnevu pozabljeno in zadeva se ne bo spremenila. No seveda do novega sneženja, ko bodo spet meli kost za glodanje.

Kaj pa država? kot ponavadi zelo malo ali pa nič. Zakoni so a se ne izvajajo, represija ne pomaga, pa tudi če ni je policistov tako malo, da koma uspejo reševati sprotne zadeve za kaj več, kot je urejanje prometa pa jih ni kje vzeti.

In kot že tolikokrat, psi lajajo, karavana pa gre naprej.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2