Preskoči na glavno vsebino

Pa smo jo dočakali

prvo spodobno nadaljevanko. V času hajpa takšnih in drugačnih nadaljevank, v času Netflixa in njemu podobnih platform v času, ko so vse države okoli nas in širše ustvarile vsaj eno super serijo, je tudi naši nacionalki uspel ta podvig.

Gre za nadaljevanko, ki je včeraj dobila svojo premierno uprizoritev na TVju, no nekateri so si lahko že prej ogledali prva dva dela, ostali pa smo jo dočakali včeraj. Jezero namreč, serija po knjižni uspešnici o kateri lahko preberete nekaj tudi na teh, če boste malo pobrskali. 

Hajp okoli nadaljevanke je po ogledu prvega dela upravičen, končno se vidi, da so si odgovorni za nastanek vzeli čas in spisali odličen scenarij, veliko je k temu pripomogla sama knjižna predloga. Najbolj pa vsaj mene navdušujejo posnetki, ki slikajo pokrajino. Kar se tiče igralske zasedbe mislim, da je odličen izbor najboljšega kar premoremo v Sloveniji in vsaj nas, ki gledamo tudi veliko danskih, norveških in podobnih serij nič ne moti, da se pojavijo igralci, ki so nam znani iz drugih filmskih ali TV stvaritev. 

Po prebiranju raznih tvitov se je nekaj predstavnic nežnejšega spola obregnilo ob šovinistični jezik. No az lahko rečem, da je v tem primeru zelo previdno izbran, kar je po eni strani malo škoda, po drugi pa mogoče ve na TV res ne sodi, ampak če hoče serija biti vsaj kolikor toliko verodostojna mora biti čim bližje realnemu svetu in ne nekemu izumetničenemu spakedralu.

Na mestu pa so tudi čestitke nacionalki, ki se je tokrat res potrudila s promocijo, predstavitev je vrhunska, na temo serije je izšel podkast, izšla je audio knjiga v glavnem promocija je na tak ali drugačen način dosegla ciljno publiko. Na kratko čestitke.


                                                                      vir: rtvslo.si

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nujno zlo

so nekatere stvari, ki jih pač spremljajo naše življenje. V bistvu gre za stvari brez katerih bi lahko preživeli po drugi strani je pač naš način življenja tak, da brez tega pač ne gre. Pa se tokrat ne bom obregnil ob število avtov v družini ali pa ob številu oblačil, niti o številu čevljev.
Tokrat se bom dotaknil storite brez katere danes ni nobeno gospodinjstvo. Gre za televizijsko internetni priključek, ki je nujno zlo vsakega gospodinjstva. In tega se zavedajo vsi ponudniki ter nam tako počasi evro po evro zvišujejo ceno. Torej vsake tolko pride obvestilo, kako nam bodo recimo povečali hitrost prenosa in seveda dodali kak evro na položnico ali pa dodali kak program in spet dodali tudi evro, pri mobilni telefoniji pa povečajo število giga bajtov prenosa, ker neskončne minute pogovorov se pač ne da več povečat, pa seveda ne pozabijo dodati evro ali dva na položnico.
In kaj lahko naredimo pri tem mi? Ko malo gledam ponudbo tega in onega ugotovim, da ne prav veliko, sploh ne pri ponu…

In čudak leta 2019 je...

ja jaz kdo pa drug. Bom malo argumentiral to trditev, namreč v času v katerem živimo moje obnašanje najbrž ni niti malo primerno. Zadnje dni veliko premišljujem o tem kaka družba smo, kako se obnašamo drug do drugega, koliko naredimo drug za drugega, kaj naredimo za to, da bi nam nam lahko bilo bolje in lepše. Žal sem tu zelo pesimističen in vidim, da kot družba kljub vsemu napredku krepko nazadujemo. Medsebojni odnosi so na nuli, vsakega vse moti, kar je v tem času ko nas je vedno več lahko velik problem, vsak gleda le na svojo rit in vidi samo napake drugih. Kljub temu, da vsi vemo, da današnje ravnanje družbe pelje ta naš ljubi planet v pogubo pa se malokomu zdi vredno kaj narediti, da bi to vsaj malo upočasnili, če ne že ustavili. 
Žal, res tole ne bo nek optimistični spis in žalosten sem ko gledam ljudi okoli sebe kako se obnašajo in, kako so nestrpni, kako ne naredijo nič za dobro družbe ampak se jim zdi veliko že to, da so poskrbeli za lastne riti. To se odraža na vsakem korak…

O jebiveterstvu drugič

in zadnjič. Torej moj zapis je povzročil kar nekaj odziva, žal le malo javnega in vse preveč takega na štiri oči. Na zadnje tudi z mojim šefom, ki ni bil najbolj zadovoljen z napisanim in mi je to tudi povedal, seveda je celotno stvar tudi argumentiral in moram rečt, da ga do neke mere razumem.
Vse preveč je dejavnikov, ki vplivajo na to v kakšnih razmerah delamo in v kakšen delovnem času. 
Ampak ta zapis je logično nadaljevanje na odzive bralcev, ki so bili kot sem povedal največkrat taki na štiri oči. In ravno v tem je težava, saj se vse preveč razglablja o tem kaj in kako naj bi bilo na štiri oči in vse premalo se o tem pogovarjamo bolj na široko. A kje so za to razlogi... Bistveni je ta, da vsak najraje skrbi za svojo rit, se noče izpostavljati in kritizira nekje za ovinkom, kar je seveda najlažje. Mogoče se komu zdi, da se itak ne bo nič spremenilo in, da se ne splača, kar nekaj pa jih je tudi takih, ki so odvisni od službe, saj z prevelikimi željami za materialnimi dobrinami sa…