Ukrepi se sproščajo


dileme ostajajo. Torej od včeraj dalje se je sprostilo kar veliko ukrepov, čeprav so se eni zelo nesmiselno sproščeni, kot recimo, da se lahko v gostilnah streže samo na vrtu in da lahko za isto mizo sedijo le osebe iz skupnega gospodinjstva.  Ukrep, ki je dvakrat nesmiseln,  ker ne vem kaka je razlika ali sedim zunaj al notri, ker kolk mi je znano ni dokazano, kako se prenaša zloglasni virus, še bolj zanimivo pa bo, če se bo najdel kak nadobudni kelner, ki bo zahteval, da osebe za mizo dokažejo, da so iz skupnega gospodinjstva.

Se pa po sprostitvi prehoda občin spet pojavlja določena klika Primorcev, ki je zopet nagnala gonjo proti »Ljubljančanom«, ki so za vikend bili na Primorskem. Čeprav števci prometa ne kažejo drastičnega prometa v smeri Primorske  pa so se že najdli eni, ki jih blazno moti vsak avto ki nima KP oznake.  Lahko, da se jim bo zgodilo isto, kot se je z izjavo Blejskega župana, ki je kar enim parim zagravžal Bled za nekaj časa.

Zanimiva bo tudi raziskava o okuženih, ki bo menda znana glih danes, lahko se pokaže, da je število prekuženih veliko večje, kot je bilo mišljenje in, da smo v bistvu imeli glavni val okužbe v bistvu decembra in januarja, ko nismo imeli nobenih ukrepov.

Ampak mi doma smo čist padli v tale korona ritem, malo se nam sedaj tudi v pomoč dedki in babice iz obeh koncev tako, da s Tatjano uspešno obvladujema tole "vojno stanje", kot to eni imenujemo. Se pravi služba, potem pa šolanje doma in varstvo, sma pa uspešno vkomponirala tudi najine športne aktivnosti, tako da v bistvi smo tale val ujeli že na začetku in sedaj samo furamo. Malo se bo zatikola čez dva tedna ko za slab mesec odhajam v Grčijo, ampak tudi to smo že navajeni in bomo ali bolje rečeno bo Tatjan z nekaj pomoči sfurala.

Kot kaže nas glede na vse afere, ki se producirajo čaka zanimiva druga polovica leta, prav tako komaj čakam rezultate testiranj iz drugih držav, ker pač sem skeptik bom rezultate, ki bodo objavljeni pri nas jemal malo z rezervo. V bistvu sem prepričan, da bom na koncu lahko rekle, da sem imel prav.

Ampak, to ko bo, do tačasa pa razmišljajte s svojo glavo.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2