Malo po Lesbosu,

ki je mimo grede tretji največji grški otok in je prepleten z cestami in cesticami. Ceste so kot povsod po Grčiji več kot odlične sploh v primerjavi z našimi, so široke in gladke, je pa promet kar kaotičen, in večkrat zgleda, kot, da so vsi na neki dirki, sploh se to vidi, ko grem tečt in imam edino pravo možnost to počet pač ob cesti. Res je, da je cesta označen z črto, ki ločuje cesto od roba in je precej širok, ga pa vozniki uporabljajo, da se umikajo hitrejšim in tako nemalokrat letijo mimo trije v štric.
O samem načinu življenja nima smisla zgubljati besed, pač mediteransko in sedaj, ko so se ponovno odprli lokali je to še bolj vidno, ljudje os zunaj posedajo pijejo svoje frapeje in uživajo.

Sem pa za začetek šeč na skrajni jug otoka in se malo sprehodi okoli n spotoma ogledal še eno znamenitost, to je cerkev v skali nad morjem, ki jo turisti večinoma pridejo ogledat iz morske strani, no jaz sem prišel do nje s kopnega najprej po cesti in nato spust peš do nje. V glavnem v googlu se najde pod imenom eklissia Krifti, če koga zanima.







Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2