Tekaški nizi

 so bili tema na podkastu Marka Robleka Zagret za tek. Med vsemi, enimi skoraj neverjetnimi nizi, kjer tekači neprekinjeno tečejo 50 plus let, se najde tudi veliko Slovencev, ki tek prakticirajo vsak dan. Med moškimi je zmagovalec Gregor Baš, ki teče vsak dan od oktobra 2008, res impresivno. No, da se pohvalim, enkrat sem tudi jaz s njim odtekel eno turo.

Kar se mene tiče sem svoj čas tekel ogromno, številke so se med leti 2008 in 2012 vrtele od nekaj čez 4400 kilometrov pa vse do rekordnih 7167 kilometrov v letu 2010. Res pa je, da je bil vmes kak dan ko nisem tekle, ni jih bilo veliko bili so pa. Še bolj res pa je, da nisem imel nikoli v glavi to, da bi mi bil cilj teči vsak dan. Sem pa nato predvsem zaradi poškodb od leta 2013 tek skoraj opustil, do lani, ko pa sem si zadal, da grem tečt vsaj dvakrat na teden in nekako pretečem v letu okoli 1000 kilometrov. To mi je uspelo z lahkoto in tako s tem nadaljujem tudi letos.

Je pa pri meni v igir drugi niz in sicer bo počas minilo štiri leta, ko se vsak dan ukvarjam s športom. Pri meni to pomeni različne vrste aktivnosti. Lahko je to tek, kolo, crossfit, tek na smučeh, ali klasične vaje z utežmi in lastno težo. V glavnem nečemu od tega posvetim v povprečju uro in četrt na do uro in pol na teden. Včasih si privoščim tudi dve stvari v enem dnevu, a to je bolj redkost kot stalnica. Kakor koli, ni glih tekaški niz je pa niz in po moje tako kot se s tekaškim nizom ne more pohvalit velik ljudi se tudi s tem mojim ne more pohvalit ogromno folka.

Tako sem recimo v teh štirih letih pretekel cca. 2500 kilometrov, prekolesaril 25.000 kilometrov, na smučeh sem jih naklepal cca. 2700 in oddelal tudi lepo število ur ob premetavanju kettlebela ali ob takem in drugačnem dvigovanju trupa... 

Torej, mogoče pa vse te zgodbe navdušijo še koga, da se otrese izgovorov in vsak dan poskrbi, da naredi nekaj za svojo dušo in telo.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2