Kot da se nič ne bera

 a vendar se. A kaj ko zadnje čase berem samo knjige, ki so reees dolge pa še v angleščini za povrhu. No, je pa res, da v angleščini berem e skoraj tako hitro kot v slovenščini a vseeno več kot 1000 strani dolga knjiga vzame določen čas.

Torej, uspelo mi je prebrati še tretjo iz zbirke Stoletje Kena Folletta, Rob večnosti je njen naslov, a ker al še ni v e obliki sem bil primoran tretji del prebrati v angleščini, kar je verjetno še bolje, kot pa prevod.

Torej tretji del nadaljuje spremljanje družin iz prvih dveh delov, dogajanje se začne na začetku hladne vojne v Evropi in z izgradnjo zidu v Berlinu v Ameriki se začne zatiranje temnopoltih, Rusija pa izseljuje disidente v Sibirijo. Tako se zgodba prepleta med temi tremi kraji, opisuje življenje družin v tem času, vse skupaj pa je prežeto z zgodovinskimi dejstvi tistega časa. Nekako bi lahko rekle, da se prepleta fiktivno življenje družin z resničnimi zgodovinskimi dogodki. O sami vsebini samo še to, da se konča z izvolitvijo prvega temnopoltega predsednika v Ameriki.

Za vse, ki imate radi zgodovino toplo priporočam.

  

                                                               vir: emka.si

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2