Evolucija športa

 pri meni se še kar nadaljuje. Že nekaj časa se športu posvečam res najprej z mislijo, da to delam za to da si krepim zdravje in ne da si ga uničujem.

Ja, roko na srce ni vsako ukvarjanje s športom tudi zdravo in pretiravanje sigurno ni zdravo, tu pa imam v mislih svoje lahko bi se reklo izlete v ravno te vode, se pravi pretiravanje. Da zaradi tega še danes čutim posledice in jih bom najbrž do konca življenja nima smisla izgubljati besed.

No se pa ta napredek pozna tudi pri tem kako rekreacijo sedaj dojemam med dopustom. Ko sem še pred kratkim s seboj na dopust vlačil cel kup rekvizitov, od copat za tek pa za telovadbo, pa kolo, pa ketlbel, pa sem letos seboj imel samo tekaške copate, telovadno podlago, TRX in gumico. Res je, da sem vsak dan malo pomigal, izmenjaje malo telovadb ali malo teka, a je to v primerjavi z parimi leti nazaj res minimalno. Lahko bi se reklo le toliko, da sem malo pognal kri po žilah, tek pa sem ob enem izrabil tudi za raziskavo okolice.

Ko sem doma, torej v normalnih dneh, še vedno nekako držim tempo, da v povprečju na dan posvetim eno uro eni od športnih aktivnosti. Itak, da ne morem popolnoma iz svoje kože in imam nekaj ciljev, ki si jih postavim pred začetkom vsakega leta. Za letos torej z gorcem nabrati 3000 km, preteči več kot 1000, oba cilja sta za enkrat še dosegljiva, no pri kolesu se bom moral malo potruditi, a upe polagam na oktober in november, ko bom zopet malo službeno v tujini in bo tam, vsaj po predvidevanjih vreme naklonjeno kolesarjenju. A o tem, ko pridem tako daleč.

Sem pa nekaj časa nazaj zamenjal športno uro in zopet kupil Polarja. Po malo več ko dvoletnem izletu v svet pametnih ur je Huawei podlegel. Ja očitno so te naprave izdelane tako, da zdržijo garancijski rok, ali pa sem bil malo preveč hevi juzer in so te ure v prvi vrsti namenjene bolj zmernim športnikom, ki tu pa tam vklopijo kako športno funkcijo. Kakor koli sedaj sem nazaj na Polarju na modelu pacer. Ura ima vse kar potrebujem, no roko na srce preveč, ampak manj se skoraj ne da dobit. Kot vse se tudi ta sedaj pač polni, a baterija zdrži teden dni tako, da ne rabiš kabl vlačit kar za sabo. Bomo pa videli ali je tudi Polar podlegel instant izdelavi ali pa se bo izkazal za pregovorno neuničljiv izdelek.    



In že to, da še vedno nosim športno uro pove, da je v meni še vedno ostalo nekaj od prej in, da imam le rad tudi, da lahko pogledam kako številko pri svojih športnih udejstvovanjih. Ampak ostajam pa pri osnovnem vodilu, športam zato, da uživam, da skrbim zase in za svoje zdravje in, da se ob enem boljši človek.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2