Hiti počasi

 je pel Šifrer, no jaz pa samo tečem počasi. Torej po Radencih sem se odločil, da začnem tečt po t.i. Mafetone metodi. Večina tekačev ve zakaj gre, za ostale pa samo na kratko. Gre zato, da pri teku ne presežeš pulza, ki se izračuna preprosto 180 minus leta, se pravi pri meni je to 130 utripov na minuto, ker pa če si dobro treniran lahko ta pulz povečaš do največ 10. Jaz se tega zdaj kar pridno držim, kljub temu, da so sedaj pač na vrsti toplejši dnevi, kar pa posledično takoj pomeni, da se ti pulz zviša, kot pa pri nižjih temperaturah. No pri meni so ti še nočne po katerih imam velikokrat tudi malo višji pulz. 

Kljub vsemu bom reke da se mi v 90% uspeva držati protokola. Za enkrat so rezultati vzpodbudni. Kot prvo lahko tečem blizu ure in pol in po teku ne čutim nobene utrujenosti, kar pa je najpomembneje je to, da se mi že pozna režim tudi v tem, da lahko z istim pulzom tečem hitreje, kot na začetku. Torej do jeseni pričakujem kar dobre rezultate. Sploh potem, ko se bo tudi poletna vročina in sparina poslovila.

Kar se tiče razdalje sem že tudi kar zadovoljen, sedaj sem pri dobri 13,5 kilometrih, plan je priti nekje do 16 največ 17, kar bo več kot dovolj, da lahko grem nato v Ljubljano tudi na polovičko, če bom pri volji.

Sem pa sedaj tu, ko nimam kolesa primoran goniti spiner v fitnesu. Roko na srce sem pričakoval, da bo huje, ampak je kopica res zanimivih podkastov na voljo in tista urca mine kot bi mignil. Je pa najbrž res, da se urca dokaj intenzivnega vrtenja pedal z lahkoto primerja z uro in pol, če ne še več gorskega kolesarjenja, kjer pač itak vsaj tretjino poti pač prevoziš na spustih.

Torej za enkrat vse po planu, tudi tetiva ne boli ne bolj ne manj kot po navadi.

Apdejt sledi, do tačas pa privoščite si nekaj športa, naj bo to, kot nagrada za vas ne pa kot muka, obveznost ali še kaj hujšega. Pa seveda razmišljajte s svojo glavo

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2