Albanija 2

kot bi se lahko reklo temu zapisu, ker pač sem že namenil nekaj besed o tej državi v kateri sem sedaj že več, kot mesec in pol in, ker se bliža počasi a vztrajno tudi čas vrnitve domov.

Kaj bi lahko na kratko rekel o tej državi, kjer narava res navdušuje vse ostalo pa bolj ne. Kot sem slišal nekoga reči, kar be bog ustvaril je res fenomenalno a kaj, ko je vse tisto kar je naredila človeška roka potem pokvarilo celotno sliko. 

Čeprav sem že kar domač v teh državah Balkana pa se še vedno sproti čudim temu kar vse so ljudje tukaj sposobni narediti in kako je tukaj življenje. Mogoče bo za koga, ki sem pride na krajši obisk vse skupaj zanimivo, smešno, mogoče na trenutke celo absurdno, a dvomim, da se bi lahko privadil na življenje tukaj, na navade in na obnašanje. Pa ne mislim na pregovorno balkansko ležernost, pač pa bolj na ignoranco, predvsem imam tu v mislih na ignoranco do sobivanja. Ker je zame pač velika vrednota, da spoštuješ ljudi s katerimi sobivaš je pač tu življenje zame skoraj nemogoče, če to gledam na dolgi rok, kot rečeno z lahkoto pa pridem sem za par dni in se pač vedno znova čudim teku, kako, se nekdo non stop tišči pred tebe, pa naj si bo to v prometu, trgovini, na pločniku.... Ampak, to sem pač jaz, za nekoga drugega je to pač malenkost, ki jo sploh nebi opazil. 

Albanija se seveda ne razlikuje od ostalih držav v regiji tudi po kupu smeti, ki ležijo povsod za cesto v grmovju in ne vem še kje. Res je, da se trudijo in vsaj dele mesta, kjer so turisti poskušajo vzdrževati čiste, ampak vse ostalo pa je blago rečeno katastrofa. Ampak to spet moti mene, mogoče nekdo drug tega sploh ne bo opazil. 

Ker sem blizu morja sem izkoristil tudi to in sem šel malo pogledat obalo. Z eno besedo, ni me prepričala in, kar hitro me je minila ideja, da bi se za dopust vrnili sem in preživeli kak dan tu. Mesta so prenatrpana, ni prostora za parkiranje, plaže so bolj meh in že sedaj je pomalo kaotično, tako da me sploh ne zanima, kako je poleti, ko se sem zaženejo trume turiste odkrivati "bisere" Balkana.

Pod črto, da ne dolgovezim, če si kdo želi preleteti to državo vsekakor priporočam, narava vas bo osupnila, bodite pa pripravljeni na visoke cene, kaos na cesti in še kaj se bo najdlo.

Pa, da ne bom samo govoril o naravi...











Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2