Hyrox trening

 je sedaj nekaj kar prakticiram vsaj enkrat na teden. Pred časom sem že nekaj pisal o tem športu ni pa tudi o tem, da sem že kar nekaj časa nazaj, no preden sem v bistvu slišal za ta šport že delal podobne treninge. 

Za kaj torej gre, če še kateri ne pozna ali pa še ni poguglal, na kratko gre za kombinacijo ponovitev teka različnih vaj, vse skupaj pa se ponovi osem krat. V osnovi bi torej moral odteči osem krat po kilometer, vmes pa opraviti osem vaj, ki so pri hayroxu vedno enake. No, sedaj boste sigurno pogledali za kaj gre.

Ker je v praksi doma težko izvajati iste vaje kot so na uradni tekmi, sem jaz zadevo malo prilagodil z nekaj pripomočki. Torej pri teku ni kaj komplicirati saj imam od doma dve kombinaciji kroga, eden malo daljši kot kilometer in eden malenkost več kot 800 metrov. Kar pa se tiče vaj pa se znajdem malo po svoje. Pomagam si z gumicami, TRXom, medicinko in kettlebelom in tako naredim super trening.  

Pa da še malo opišem kako to izgleda. Začnem s kilometrom teka, potem pa sledi ena od vaj ali kombinacija dveh. Recimo tri serije 10 kettlebel svingov in 10 sklec. En tak krog mi vzame okoli 10 minut.  in tako osem krat. Od vaj delam še burpije, izpadne korake z kettlebelom, metanje medicinke v zrak iz počepa, simulacija teka na smučeh z gumico, vaje z TRX trakom, razne variacije trebušnjakov in planki. Mogoče si enkrat vzamem čas in vse skupaj posnamem. 

Malo za pokušino pa kak to izgleda na Polarju.





Dobra stvar tega treninga je, da si ga lahko vsak prilagodi po svoje, tako časovno kot intenzivnost, res dober način, da z malo sredstvi narediš odličen trening.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Grčija 2

Prodaja avta