Toča

 je včeraj klestila po naših koncih, no najbolj v okolici Rač in Frama in glej ga zlomka ravno tam sem jaz včeraj parkiral avto. Posledice so seveda vidne na plehu in steklu.


Seveda je to malenkostna nesreča v primerjavi z tem kar so doživeli tisti, ki jim je odneslo streho nad glavo in se morajo sedaj ubadati z stvarmi, ki so veliko bolj pomembni za njihovo eksistenco, kot pa nekaj lukenj v plehu.

Ampak, kaj je poanta tega zapisa. To, da so toča in neurja, ki so vse pogostejša v naših koncih pač posledica tega, kako se mi obnašamo do narave, kako smo brezbrižni in v nekaterih primerih prav egoistično gledamo samo na svojo rit.

Da naštejem nekaj primerov. To, da se moramo peljat vsaki meter z avto namesto, da bi šli peš je le ena od malenkosti. No, sedaj smo seveda presedlali na t.i. elektro mobilnost in bi vsi imeli električne avte pa skiroje pa bicikle, ob enem pa bi v Šoštanju kurli lignit in iz njega delali elektriko. Tako so mi prav smešni vsi tisti, ki ne pustijo postavitev vetrnih elektrarn z tako butastimi izgovori, da ti gre na bruhanje, ko jih poslušat. Od ptičev, ki se zaletavajo v vetrnice, pa vse do neznosnega hrupa, ki jih povzročajo... No za vse vas imam preprost odgovor, ene par dni bi vam odklopil elektriko, pa da vas vidim, po moje bi na dvorišču pustli postavitev vetrnice. Še bolj mi je to smešno, ko pa vem, da so v vseh državah okoli nas že zdavnaj spoznali, da je potrebno nekaj narediti za pridobivanje čistejše elektrike in so temu primerno temu tudi ukrepali, no mi bomo to spoznali takrat, ko bodo eni že na neki novi stopnji trajnosti.

V glavnem, cel kup stvari je s katerimi bi lahko materi naravi dali malo, da zadiha a dokler ne bomo lahko pričakujemo samo to, da nam bo še bolj vračala z enako mero ali pa še huje.

Sigurno bo sedaj nekdo rekel, da smo mi tako mali košček tega planeta, da sploh nimamo vpliva in strinjam se s tem a, če bi več takih malih koščkov spremenilo to mišljenje bi pa mogoče le lahko imeli malo vpliva, ali pač.

Kakor koli, razmišljate malo o tem s svojo glavo in vmes tu pa tam narediti kak premik z lastnimi udi in mišicami.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Grčija 2

Prodaja avta