Saj ni res pa je

 bi lahko rekli naslednji mali zgodbici. Zgodbici, ki je tako smešna, da je žalostna ali pa tako žalostna, da je smešna, kakor kdo želi. Je pa zgodba, ki je sicer zelo kratka odraz časa v katerem živimo. Pa ne samo časa, ampak družbe kot celote. Družbe, ki se ima za napredno a je v bistvu bolj primitivna od tiste, ki je živela ob nastanku človeka. Zakaj tako pravim? Zato, ker si mislim, da je imela družba v pradavnini veliko večji poudarek na sobivanju, ker drugače pač takrat ni bilo možno preživeti, za razliko od danes, ko eden drugega vidimo kot konkurenco in kar gledamo, kako bomo komu podstavili kako poleno in se potem naslanjali ob njegovem padcu. Pa saj to je že tako ali tako obrabljena tema pri meni a se še kar ne morem načuditi, da smo lahko taki drug do drugega, da se komolčimo na vsakem koraku, se prerivamo v takem in drugačnem smislu. In ko tako gledam vse to se sprašujem zakaj je temu tako. edini pameten razlog za to je očitno strah, strah, pred nekom, strah pred nečem. Pred čem točno mi ni jasno ampak sam ne vidim drugega razloga kot to. No najbrž je tu še nevoščljivost, ki pa je itak že pregovorna mantra v teh koncih, kjer živimo. 

Ampak, da se vrnem k moji kratki zgodbici. 

Torej, tako kot skoraj vsak dan sem tudi par dni nazaj stal pred semaforjem na prehodu za pešce nasproti našega bloka. No, tu še en medklic, res me zanima, kdo je meril čas za trajanje zelene luči za pešce, ker tudi, če pretečeš čez cesto takoj ko se prižge zelene jo še vedno ne moreš v celot ujeti, ampak to je že druga zgodba. Torej stojim na semaforju in čakam. Seveda, kot vedno, ko se prižge zelene pogledam še levo, ker se tu pač šoferji vozijo v rdečo in tudi to ne izjeme ampak je to že kar pravilo. Torej prižge se zelena, v istem trenutku se mimo pelje vozilo, kar pomeni, da se je moral peljati v rdečo, stopim na prehod in pripelje se še ne avto, no to, da se je potem takem ta tokrat voznica peljala v po moje že temno rdečo ne rabim poudarit. No, jaz ne morem iz svoje kože, pač ji z roko pokažem na semafor za pešce, ki je k sreči še svetil zeleno, a mi ona začne mahati z avta in kriliti, torej se razburjati na mene. Zakaj mi še danes ni jasno, najbrž po njenem nebi smel obstajati... Ampak potem pa pravi šok, na zadnjem sedežu sedi pamž star ene 12 let in mi brezkompromisno kaže "fakiča" ja prav ste prebrali.

Kaj si torej naj še mislim o vsem skupaj. Ja vem vsi z mano vred smo veliko bolj hrabri, ko smo v zavetju štirih sten ali tokrat štirih koles, ampak tole pa mi je kar dalo za misliti.

In sedaj sem prepričan, kot družba res gremo v maloro in en vesoljni potom ali pa ledena doba bo prav dobrodošla, da vse skupaj da na reset.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Grčija 2

Prodaja avta