Preskoči na glavno vsebino

Pohorje na

oz. z biciklom. Ne vem kdaj sem bil na zadnje peš na Pohorju, no zato pa dobro vem kdaj sem bil nazadnje gor z biciklom. Sploh pa pred časom, ko sem čakal na specialko in sem mel malo več v delu gorca. No po parih vzponih do Belvija je padla odločitev, da naredim mal daljšo turo po Pohorskih cestah. Po preučitvi karte sem se odločil za naslednjo pot. Pekre po Kordeku na Pečke, nato do Glažute in dalje Treh Kraljev od tam je bil plan do Črnega jezera vendr je zaradi preveč blata zadeva odpadla. Tako pa sem nadaljeval po cesti do Osankarice in nato do Areha in spust do Belvija in v smeri Pohorskega dvora nazaj v Maribor.

V dolini pa najprej v pralnico, saj sem bil kar fino blaten, ker me je vmes dobila manjša ploha. Drgač pa vseskup za slabih 77 kilometrov in okoli 1600 višincev. Pa velik miru in frišnga lufta.

Pa še graf poti...

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...