Preskoči na glavno vsebino

Začetek

leta pa je letos popolnoma netipičen za mene. Ne vem kolk let zapored novoletno jutro začnem z tekom, no letos pač ni blo tako. Ne ni krivo preveč popitega alkohola, če kdo misli. Pač sem se enostavno odločil pač da kak dan ali pa dva pač ne grem laufat, ker itak hodim vsak dan na sneg, tu pa tam tud po dvakrat na dan. In zakaj nebi izkoristil tega zdaj ko sem fraj in so razmere odlične za tek na smučeh. Tako sem zdržal brez, da obujem copate cele tri dni v novem letu, vse skup pa se mi zdi da en teden, če prištejem še dneve iz prejšnjega leta.

No kakor koli že, dopusta, ki smo si ga letos privoščili prvi teden novga leta smo izkoristili na polno. Mal smo bli na snegu, malo na bazenu in v savni, predvsem pa smo uživali v miru v našem drugem domu v Zrečah

In če še kdo ne ve, kaj zamuja ker ne gre pozim na sneg si naj pogleda tole.


Pa seveda srečno novo leto!

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...