Preskoči na glavno vsebino

Prvi letošnji

dopust je za nami. Kot vsak je tud ta minil prehitro. Najbrž pa za to, ker smo skoz bli aktivni. Preživeli smo ga v naši mali rezidenci v Zrečah in to v enem od najbolj vročih tednov v tem poletju. Mi pa brez klime, ki je sedaj že skoraj obvezen pripomoček za lažje preživljanje časa, ki ga prebiješ za štirimi stenami.

Smo se pa zato velik hladili v bližnjih Termah, kjer je voda odlična, da o toboganih, ki sma jih skoz testirala z Živo ne govori.


Ko pa nam je res ratalo vroče pa smo se šli hladit na Roglo. Seveda jaz z biciklom gor. Pol pa mal na sedežnico in na adrenalinsko sankališče.


In za konec danes še z biciklom iz Mariborske strani na Pohorje in malo vožnje po Pohorskih cestah, do Cojzarice in Areha pa potem nazaj na Bellevue. Od tam pa peš s Tatjano še enkrat na Areh na gobovo juhico in potem nazaj.

Zdaj pa kruta realnost, dolina in 35 stopinj... Ampak v stanovanju dela klima ;)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...