Preskoči na glavno vsebino

Prvič

v novi sezoni je sneg pobelil Pohorje. Ali je zgodaj ali ne... V preteklosti je znalo pobelit že tud konc avgusta, no pa še ne dolgo nazaj smo že konc oktobra tekil s tekaškimi na Rogli, tako, da nič prav nenavadnega. Men osebno je čist OK, ker iz zime vedno potegnem tist tanarboljš kar se da.

Današnji pogled na Planjo.


Sam se še vedno nekaj mučim z bolečo ahilovo tetivo. Bolečina je prav netipična, saj me v bistvu sploh ne boli prav po sredini, ampak po zunanji strani. Pač malo več kolesarim  in pa telovadim z hišnimi pripomočki. Tečem pa bolj za vzorec pa še to res čist na izi. No v glavnem pričakujem, da se bo zadeva počas poštimala. Po malem hodim na terapije in stvar se počas izboljšuje. Če se ne bom preveč zaganjal s tekom se bo zadeva res umirila, če pa ne se bo pa vleklo do nevem kdaj, tako da...

Pred parimi dnevi, Pohorje, ko je blo še zeleno.Hišni pripomočki.


Tu sneg mi pa v soboto na morje ;)

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...