Preskoči na glavno vsebino

Zarečenega kruha

se največ poje ali bolje rečeno se ga ne je več, ali kako pa zdaj pa res gre za res.

Prvič sem nekaj poskušal z low carb prehrano pred več kot enim letom, in takrat precej neuspešno. Za to obstajata dva razloga, prvi je precej drastično zmanjšanje hidratov na enkrat in pa velika količina tekaških treningov, ki pa niso bili ravno nizko intenzivni. To sta bila glavna vzroka za dokaj neuspešen poizkus.

Sedaj je tu poizkus številka dva, ki pa bo oziroma je že veliko uspešnejši, ker pač ne ponavljam več napak iz preteklosti. Hidrate ukinjam postopoma ob enem pa iščem nadomestila za prehranske stvari, kot je npr. kruh. No k sreči imam doma "Kuharco" , ki na mesto mene skrbi za našo zdravo prehrano. Eden od razlogov za lažjo prilagoditev je tudi spremeba treningov.Tečem malo ali skoraj nič, če pa že pa je to na zelo nizkih obratih in tako pač ne kurim veliko cukra, na kolesu ali pa na smučeh sedaj pa dajem za enkrat povdarek na nizki intenzivnosti in raje malo podaljšam trening. Itak nimam kakih tekmovalnih ambicij ampak mi gre predvsem za to, da dvigam nivo vzdržljivosti. Pomembnejši del treninga pa je trening za moč pri katerem pa vsaj jaz ne čutim potrebe po vnosu hidratov, ampak mi bolj pašejo beljakovine in pa maščobe.

Za popoln uspeh pa je tu pomembnh kar nekaj stvari. Naprimer to, da ti je že v štartu jasno, da bližnjic pri teh stvareh ni, pa recimo to, da se je treba kdaj pa kdaj čemu odpovedat, še bolje pa raje nadomestit s čim drugim, tu imam predvsem v mislih prehrano. No kaj se tiče treningov pa je pomembna samo dobra razporeditev časa, ki ga pač imaš na razpolaga v nekem dnevu. Mi doma pač raje gremo zvečer z otroco vred v posteljo, mogoč je komu čudno, če mu povem, da sem v pojstli velikokrat že pred osmo zvečer pa da vstajamo še ob petih tudi ob dnevih ko ne gremo v službo samo za to, da da lahk naredimo trening preden se tamala dva zbudita. Ja čist mi je jasno, da sem oz. smo za večino mal ali pa fejst čudni, pa čaj pol tak način življenja nam je všeč in nam ustreza.

Al pa če rečem jaz pač sem ziheraš in raje kot bližnjice delam raje to kar deluje pa čeprav traja malo dlje ;)

Torej to branje je namenjeno predvsem tistim, ki niso najbolj zadovoljni z svojim načinom življenja in bi radi nekaj spremenili, torej za tiste, ki jim je že v štartu jasno, da bližnjic ni, da se tud zredi noben ne v parih dneh. Za vse tiste, ki so pripravljeni kaj žrtvovati in za tiste, ki jim bo napredek le še večja vspodbuda.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...