Vzdržljiv ali močan

ali pa mogoče oboje. Ko sem se ukvarjal predvsem z tekom sem se kar izogibal kakih odvečnih mišic na telesu in s tem tud odvečne teže. In spet je tu ampak, torej ampak, ker se človek vedno uči in pa tu in tam tudi kaj nauči, tako se tud men kdaj pa kdaj posreči kaj naučiti.

Torej ta zapis ne bo o teku ali pa o gvihtanju, kot bi blo pričakovati pač pa bolj o tem kako biti čim bolj zdrav,  ali še bolje rečeno, kako se čist zares počutiti zdravo. Ali res morabim bit suh zato, da sem zdrav ali so res vsi tisti, ki imajo kako kilo viška vsi bolani. Kaj pa sploh spada v kategorijo biti zdrav in se dobro počutiti. Po moje spada marsikaj, recimo živeti s čim manj stresa, se zbuditi spočit, imeti normalno prebavo, zdravo bivalno okolje, zdravo in dobro prehrano, dobre medčloveške odnose in še in še.

Kar nekaj stvari, ki so v današnjem življenju včasih skoraj nedosegljive, saj kako naj se zbudim spočit, ko pa sem ponoči v službi ali kako naj bom v zdravem okolju, ko pa sem izpostavljen hrupu in izpušnim plinom, kako naj se izognem stresu, ko pa se velikokrat moram ukvarjati z ljudmi, ki so če zelo polepšam malenkost problematični. Ja res je ne da se izognit soločenim stvarem. A že to, da se zavedamo v kakem okolju smo v danem trenutku je po moje čist dovolj, da pa takrat, ko se najdemo v okolju, ki je prijazno do nas znamo to izkoristit v polni meri. 

Jaz se tega vse bolj zavedam. Stvari, ki so bile včasih nepomembne danes dobivajo nek nov pomen. No tu se lahko vrnem na začetek tega pisanja a se ne bom, ker sem obljubil, da to ne bo pisanje o teku in gvihtih. To je zapis o zdravem počutju, počutite se zdravi, pojdite ven, tekmujte kdo dlje vrže kepo ali naredi večjo sneženo kroglo, naredite nekaj prvinskega, nekaj kar nima veze z porabljenimi kalorijami za kar ne rabite pulz metra, nekaj takega kar vas dela zdrave in s tem tudi srečne pa ob enem tudi močne.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Prodaja avta

Grčija 2