Preskoči na glavno vsebino

Najtežja stvar

s katero se mora boriti na Miha je pranje, še bolj pa striženje las. Dva projekta, ki zahtevata veliko hrabrosti in strpnosti in dobre živec za tistega, ki to izvaja. Saj ni hujše stvari, kot pa da si kdo upa posegati v lase našega malega kujona. 

To zgleda približno tako, že ko gre mali zvečer v kopalnico pod tuš, celo pot ponavlja, "Ne bo lase pral, ne bo lase pral...", ko mu človek le desetkrat obljubi, da se bo samo umival, potem privoli, da gre v tuš. Lase peremo pa, ko je to res nujno, ampak res nujno. To potem zgleda tako, da gremo v tuš zmočimo glavo, mali se dere, ko da bi mu jo žagali stran, nato hitro namilimo in še hitreje speremo. Cel postopek je zaključen prej kot v minuti, spremlja pa ga jok, ki človeku para dušo.

Še huje pa je, ko je treba lase malo skrajšat. No roko na srce, je bilo to sedaj pred parimi dnevi še najbolj gladko potekalo. No seveda to ne pomeni, da nismo celi čas jokali, smo pa vsaj meli mir in se nismo hoteli vtrgat dol s stola in zbežat v najbolj oddaljen kot...

Ampak rezultat je na koncu tu, zelo nasmejan ata in malo manj nasmejan sin.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...