Preskoči na glavno vsebino

Preskok

iz zime v poletje je že skoraj standard zadnjih par let. No zima se je dokončno poslovila, sicer je naRogli še kar nekaj snega, a temperature, ki so v teh dneh 25 + pač ne dajejo nekega zimskega, še pomladnega vzdušja ne, tako, da smo tekaške dile za to sezono pospravili. Še k sreči sta se izkazala februar in marec, kar je že tudi standard zadnjih par let in popravila vtis zimske sezone.

Torej pole...., no pomlad je tukaj in še dobro, da sem v off sezoni poservisiral kolesa in sem sedaj lahko direkt napadel. Najprej nekaj fur z cestakom, zdaj pa sem že prešaltal na gorca, sicer so nekatere ceste zaradi snega še neprevozne a glavna trasa, to je Kordek do vzpenjače je že prestala dva testa, za kaj več pa bo treba par dni še počakati, da sonce opravi svoje.

Plan je kolesariti predvsem z gorskim kolesom, saj je to precej bolj sproščujoče in tudi bolj varno, saj so vozniki vedno bolj nestrpni, do kolesarjev, čeprav bi z leti pričakoval glih kontra, pa žal temu še zdaleč ni tako. Cilj je torej preživeti urice na kolesu v naravi in predvsem za užitek, seveda pa bo treba ubrisat tudi kako kapljo švica.

Prvi švic.


Pogled, ki vedno navduši.Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...